Tort cu pere glasate si crema de iaurt
PrinteazaTort cu pere glasate si crema de iaurt din: făina, zahăr brun, coajă rasă de lămâie şi de portocală, frişcă vegetală, cremă de iaurt, brânză de vaci, zahăr brun, zeamă de lămâie, zahăr vanilat, gelatină, pere, zahăr brun, unt, vin roşu.
- 3 linguri făina
- 3 linguri zahăr brun
- 3 ouă coajă rasă de lămâie şi de portocală
Pentru cremă:
- 500 ml frişcă vegetală
- 200 g cremă de iaurt
- 300 g brânză de vaci
- 6 linguri zahăr brun
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 2 plicuri gelatină
Pentru decor:
- 4 pere tari
- 200 g zahăr brun
- 50 g unt
- 2 linguri vin roşu
Mod de preparare:
Prepari crema, amestecând iaurtul cu cele şase linguri de zahăr brun, zahărul vanilat şi două linguri de zeamă de lămâie, apoi adaugi brânza de vaci şi frişca vegetală bătută.
La sfârşit, pui gelatina dizolvată în prealabil în apă rece şi dizolvată.
Pentru blat, amesteci gălbenuşurile cu coaja de lămâie şi de portocală, adaugi zahărul şi mixezi până când amestecul devine cremos şi creşte în volum.
Incorporezi albuşurile bătute spumă tare şi adaugi făina, amestecând uşor, de jos în sus.
Torni aluatul în forma de tort unsă şi tapetată şi coci circa 20 de minute, după care îl laşi să se răcească.
Peste blatul din formă torni iumă- tate din cremă, felii de la două pere, restul de cremă şi dai la frigider două ore.
Intre timp, caramelizezi 200 g de zahăr brun, adaugi în sosul caramel untul, vinul şi perele rămase tăiate felii.
Le laşi să barbă până se caramelizează, ornezi cu ele tortul şi dai la rece.
Merele şi perele se curăţă mai întâi de căsuţa cu sâmburi şi apoi de coajă, pentru a nu se sfărâma.
Tort cu pere glasate si crema de iaurt
Pofta buna!