Tort de pere îngheţat
PrinteazaTort de pere inghetat din: pere, suc de lamaie, baton de vanilie, zahar, rom, frisca si fulgi de migdale.
Ingrediente:
- 500 g pere
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 baton de vanilie
- 150 g zahar
- 2 linguri rom
- 400 ml frisca
- 30 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
decojesc perele, se taie sferturi şi se curăţă de cotoare. taie cubuleţe şi se stropesc cu suc de lămâie.
crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul. Miezul şi păstaia de vanilie se dau în clocot cu 100 g zahăr, restul de suc de lămâie şi 100 ml apă.
adaugă bucăţile de pere şi se înăbuşă la foc moale cca 8-10 min.
îndepărtează păstaia da vanilie. Se adaugă romul şi se pasează totul. bate piureul într-o baie de apă rece.
Piureul se aşază într-un castron mare şi se înglobează treptat frişca bătută.
tapetează o formă de tort (0 22 cm) cu 2 fâşii de folie transparentă umezită, aşezate în cruce. toarnă piureul de pere şi se dă tortul la congelator minimum 8 ore, preferabil peste noapte.
Fulgii de migdale se prăjesc într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. scot şi se aşază pe o farfurie. într-o crăticioară se amestecă 50 g zahăr cu 50 ml apă, se dă într-un clocot şi se lasă să se caramelizeze la foc mijlociu cca 5-10 min. Apoi se lasă să se răcorească.
Tortul se scoate din formă şi se desprinde folia. Se aşază pe un platou şi se presară fulgi de migdale prăjiţi; se decorează cu caramel, pus cu furculiţa. Se aşază în congelator şi se lasă să decongeleze cca 25 min. înainte de servire.
Tort de pere îngheţat
Pofta buna!