Tort de pere ornat cu figurine din marţipan
PrinteazaO reteta de tort de pere ornat cu figurine din martipan din: faina, cacao, praf de copt, zahar pudra, oua, unt, iaurt, pere, amidon, suc de pere, rachiu de pere, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca si figurine de martipan.
blat:
- 230 g făină
- 35 g cacao
- 3 linguriţe praf de copt
- 160 g zahăr pudră
- 3 ouă
- 150 g unt topit
- 150 g iaurt
Umplutură:
- 600 g pere (conservă)
- 40 g amidon
- 250 ml suc de pere
- 30 g zahăr
- 2 cl rachiu de pere
- 900 g frişcă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 10 linguriţe praf întăritor de frişcă
- figurine de marţipan
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se face un blat din ingredientele menţionate; se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) unsă şi se coace la cuptor 40 min. Se lasă să se răcească. Apoi se scobeşte blatul lăsând o margine de cca 1 cm. Compoziţia scoasă se fărâmiţează.
Se taie cuburi perele. Se dizolvă amidonul în suc de pere. Se dă în clocot restul de suc împreună cu zahărul şi se adaugă amidonul dizolvat, apoi rachiul de pere şi perele. Compoziţia se aşază pe blat.
Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat şi pragul întăritor; se aşază pe tort şi se ornează cu firimituri de aluat şi marţipan.
Tort de pere ornat cu figurine din marţipan
Pofta buna!