Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

Printeaza

O reteta de tort de pere ornat cu figurine din martipan din: faina, cacao, praf de copt, zahar pudra, oua, unt, iaurt, pere, amidon, suc de pere, rachiu de pere, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca si figurine de martipan.

Ingrediente:Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

blat: 

  • 230 g făină
  • 35 g cacao
  • 3 linguriţe praf de copt
  • 160 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 150 g unt topit
  • 150 g iaurt

 Umplutură:

  • 600 g pere (conservă)
  • 40 g amidon
  • 250 ml suc de pere
  • 30 g za­hăr
  • 2 cl rachiu de pere
  • 900 g frişcă
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguriţe praf întăritor de frişcă
  • figurine de marţipan

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se face un blat din ingredientele menţionate; se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) unsă şi se coace la cuptor 40 min. Se lasă să se răcească. Apoi se scobeşte blatul lăsând o margine de cca 1 cm. Compoziţia scoasă se fărâmiţează.

Se taie cuburi perele. Se dizolvă amidonul în suc de pere. Se dă în clocot restul de suc împreună cu zahărul şi se adaugă amidonul dizolvat, apoi rachiul de pere şi pere­le. Compoziţia se aşază pe blat.

Se bate frişca împreu­nă cu zahărul vanilat şi pragul întăritor; se aşază pe tort şi se ornează cu firimituri de aluat şi marţipan.

Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

Tort de pere ornat cu figurine din marţipan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.