Tort cu pere si zahăr ars
PrinteazaTort cu pere si zahăr ars din: oua, unt, zahar pudra, sare, zahar vanilat, faina, pere, lapte, oua, esenta de vanilie, lichior de migdale, coaja de lamaie si zeama de lamaie.
pentru blat:
- 6 oua
- 5 linguri unt topit
- 5 linguri zahar pudra
- un praf sare
- un plic zahar vanilat
- 5 linguri faina
pentru crema de zahar ars:
- 10 pere mici
- 500 ml lapte
- 6 oua
- 10 linguri zahar pentru ars
- esenta de vanilie
- 100 ml lichior de migdale
- coaja de la o lamaie
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Pentru cremă, se topeşte zahărul. Se caramelizează uniform, astfel încât să nu mai rămână cristale pe margini.
După ce s-a topit, se lasă deoparte şi se bat ouăle într-un bol, cu zahărul si laptele cald. Se toarnă peste zahărul caramelizat şi se amestecă încontinuu.
Pentru blat, se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră, se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, untul topit şi făina cernută.
Se toarnă în
forma specială şi se întinde pe margini. Se toarnă apoi compoziţia de cremă de zahăr ars şi se bagă în cuptor la 140°C.
Intre timp, se curăţă perele, se stropesc cu lichiorul, zeama de lămâie şi coaja, esenţa de vanilie si se fierb la baie de aburi.
Se răcesc şi se bagă în crema de zahăr înainte ca aceasta să formeze o crustă. După ce au stat suficient în cuptor, se scoate tava şi se răcoreşte. Se serveşte ornată cu mentă.
Tort cu pere si zahăr ars
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tort cu pere
- prajitura cu pere caramelizate