Tort cu pere

Printeaza

O reteta de tort de pere din: oua, pere, unt, lapte, zahar, faina, zahar vanilat, praf de copt, scortisoara, sare si ciocolata.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 8 pere
  • 120 g unt
  • 120 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 1/2 lingurite cu praf de copt
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 200 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Curăţă perele de coajă şi scobeşte miezul. Topeş¬te, pe foc mic, jumătate din cantitatea de ciocolată în 3-4 linguri cu lapte. Pune apă într-o cratiţă mare, zahăr, scorţişoară şi câteva picături de esenţă de vanilie şi lasă-le să dea în undă. Adaugă perele, lasă-le să dea în 2-3 clocote, apoi scoate-le pe un platou.

Bate spumă untul cu zahărul, adaugă ouăle unul câte unul şi freacă bine, până se omogenizează. Adaugă ciocolata topită şi laptele, alternând cu făina amestecată cu praful de copt. Nu uita de sare! Pune hârtie de copt în forma de tort şi toarnă jumătate din aluat.

Aşază jumătăţile de pară, din nou cremă şi iarăşi pere. Dă la cuptorul încălzit până ce scobitoarea introdusă în mijloc iese curată (cam 40 de minute). Lasă să se răcească puţin, apoi toarnă restul de ciocolată, topită cu o lingură cu unt, şi dă la rece 20 de minute înainte de a servi.

Tort cu pere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort de pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.