Tort picant de spanac cu oua si cartofi
Printeaza
O reteta de tort de spanac, oua, cartofi, faina, margarina, branza, smantana, sare, praf de copt, ceapa, nucsoara, piper, usturoi, iaurt si cascval.
Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 70 g margarină
- 1 ou
- 100 g brânză de burduf
- 2 linguri smântână
- sare
- 1 plic praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 700 g spanac
- 1 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 200 g brânză de vaci
- 100 g iaurt
- 100 g caşcaval ras
- 1 felie pâine
- 300 g cartofi
- 6 ouă
- 4 linguri smântână
- ulei
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina, oul, praful de copt, brânza de burduf, smântână şi un praf de sare şi frămânţi aluatul. Laşi să se odihnească şi pregăteşti umplutura: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti împreună cu usturoiul pisat. Adaugi spanacul fiert şi tocat şi le căleşti împreună câteva minute, apoi le dai deoparte.
Fărâmiţezi brânza, o freci cu iaurtul, caşcavalul ras, sare, piper, nucşoară, omogenizezi compoziţia şi o împărţi în două. Intr-o parte adaugi spanacul călit, iar în cealaltă cartofii fierţi şi raşi.
Intinzi o parte mai mare de aluat într-o formă de tort unsă cu unt, astfel încât să-i acoperi şi marginea laterală. Pui compoziţia de cartofi, îi faci 6 adâncituri şi spargi în fiecare câte un ou.
Intinzi apoi cu grijă compoziţia cu spanac, astfel încât să nu spargi ouăle. Din aluatul rămas întinzi o foaie , îl înţepi cu furculiţa, îl ungi cu smântână şi presari caşcavalul ras. Dai tortul la cuptor pentru 1 oră, la foc domol. Il tai după ce s-a răcorit.
Pofta buna!