Tort picant

Printeaza

Tort picant din: carne de vita, ceapa, pasta de ardei iute, branza telemea, branza de burduf, ardei grasi, piper, faina, drojdie, apa, ulei, sare, zahar.

Ingrediente:Tort_picant

  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 ceapa
  • 2 linguri cu pasta de ardei iute
  • 200 g branza telemea
  • 100 g branza de burduf
  • 2 ardei grasi de diferite culori
  • piper

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un castron, amesteca faina cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune drojdia, zaharul si uleiul. Toarna treptat apa si amesteca pentru a se dizolva drojdia. Framanta toate ingredientele si lasa la crescut. Separat, caleste ceapa.

Adauga carnea si stopeste din cand in cand cu apa. Presara un praf de sare si piper si lasa sa se inabuse bine, apoi adauga pasta de ardei. Intinde o foaie din trei sferturi din aluat si asaz-o pe fundul si peretii unui vas adanc, uns si tapetat cu faina.

Pune apoi carnea de vita, branzeturile sfaramate si ardeii taiati cubulete. Acopera cu restul de aluat si lasa la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute.

Tort picant

Tort_picant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.