Tort cu piersici, banane si fondant
PrinteazaTort cu piersici, banane si fondant din: biscuiţi, unt, suc din compotul de piersici, cacao, nucă, zahăr vanilat, zahăr pudră, foi de gelatină, iaurt, smântână, zeama de lămâie, compot piersici, banane, frişcă, lapte, nucă de cocos verde, fondant, coloranţi alimentari.
- 700 g biscuiţi
- 200 g unt
- 200 ml suc din compotul de piersici
- 3 linguri cacao
- 200 g nucă pisată
- 2 pacheţele zahăr vanilat
Ingrediente pentru cremă:
- 100 g zahăr pudră
- 7 foi de gelatină
- 250 g iaurt
- 250 g smântână
- zeama de la o jumătate de lămâie
Ingrediente pentru umplutură:
- o cutie compot piersici
- 2 banane
Ingrediente pentru decor:
- 1 pachet frişcă
- 150 ml lapte
- 1 pachet nucă de cocos verde
- fondant
- coloranţi alimentari
Mod de preparare:
Mărunţeşti biscuiţii cu sucitorul sau îi pui în blender. Pui untul într-o cratiţă la topit, iar după ce s-a înmuiat, adaugi sucul de la compotul de piersici (200 ml) şi îl dai în clocot.
După ce ai luat vasul de pe foc, adaugi şi cacaua, zahărul vanilat, nuca pisată, apoi biscuiţii şi amesteci bine. Amestecul obţinut, îl întinzi uniform pe un platou şi îl dai la rece.
Pregăteşti crema asa: înmoi gelatina în puţină apă rece. Iaurtul îl amesteci cu zahărul şi cu zeama de lămâie, apoi adaugi gelatina dizolvată şi smântână. Amesteci bine, până la omogenizare.
Crema astfel obţinută o întinzi pe toată suprafaţa blatului de biscuiţi, apoi presari piersicile din compot şi bananele, toate tăiate cubuleţe.
Ţii tortul la rece circa 2 ore. Fondantul îl prepari din lapte praf şi miere (o linguriţă lapte praf şi una de miere şi tot aşa). Pentru figurinele de pe tort, eu am folosit circa 45 de linguriţe din fiecare.
Amesteci bine, până se formează o pastă ca o plastelină.
Modelezi figurinele, colorându- le după preferinţe, cu coloranţi alimentari.
După ce sunt gata, prepari frişca, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi îmbraci tortul în frişcă şi presari pe toată suprafaţa şi de jur-împrejur nucă de cocos verde, pentru a imita iarba. Adaugi figurinele şi gata!
Pofta buna!