Tort cu piersici, banane si fondant

Printeaza

Tort cu piersici, banane si fondant din: biscuiţi, unt, suc din compo­tul de piersici, cacao, nucă, zahăr vanilat, zahăr pudră, foi de gelatină, iaurt, smântână, zeama de lămâie, compot piersici, banane, frişcă, lapte, nucă de cocos verde, fondant, coloranţi alimentari.

Ingrediente pentru blat:Tort cu piersici, banane si fondant

  • 700 g biscuiţi
  • 200 g unt
  • 200 ml suc din compo­tul de piersici
  • 3 linguri cacao
  • 200 g nucă pisată
  • 2 pacheţele zahăr vanilat

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 g zahăr pudră
  • 7 foi de gelatină
  • 250 g iaurt
  • 250 g smântână
  • zeama de la o jumătate de lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

  • o cutie compot piersici
  • 2 banane

Ingrediente pentru decor:

  • 1 pachet frişcă
  • 150 ml lapte
  • 1 pachet nucă de cocos verde
  • fondant
  • coloranţi alimentari

Mod de preparare:

Mărunţeşti biscuiţii cu sucitorul sau îi pui în blender. Pui untul într-o cratiţă la topit, iar după ce s-a înmuiat, adaugi sucul de la compotul de piersici (200 ml) şi îl dai în clocot.

După ce ai luat vasul de pe foc, adaugi şi cacaua, zahărul vanilat, nuca pisa­tă, apoi biscuiţii şi amesteci bine. Amestecul obţinut, îl întinzi uniform pe un platou şi îl dai la rece.

Pregăteşti crema asa: înmoi gelatina în puţină apă rece. Iaurtul îl amesteci cu zahărul şi cu zeama de lămâie, apoi adaugi gelatina dizol­vată şi smântână. Amesteci bine, până la omogenizare.

Crema astfel obţinută o întinzi pe toată suprafaţa blatului de biscuiţi, apoi presari piersicile din compot şi bananele, toate tăiate cubuleţe.

Ţii tortul la rece circa 2 ore. Fondantul îl prepari din lapte praf şi miere (o linguriţă lapte praf şi una de miere şi tot aşa). Pentru figurinele de pe tort, eu am folosit circa 45 de linguriţe din fiecare.

Amesteci bine, până se formează o pastă ca o plastelină.

Modelezi figurinele, colorându- le după preferinţe, cu coloranţi alimentari.

După ce sunt gata, prepari frişca, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi îmbraci tortul în frişcă şi presari pe toată suprafaţa şi de jur-împrejur nucă de cocos verde, pentru a imita iarba. Adaugi figurinele şi gata!

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.