Tort de piersici şi cafea

Printeaza

Tort de piersici şi cafea din: biscuiti cu cereale, unt, praf de cafea instant, piersici, ciocolata alba, frisca, frisca, gelatina, branza de vaci, zahar pudra, zahar vanilinat.

Ingrediente:Tort_de_piersici_si_cafea

  • 200 g biscuiti cu cereale
  • 100 g unt
  • 1 lingurita praf de cafea instant
  • 1,3 kg piersici (conservate)
  • 150 g ciocolata alba
  • 150 g frisca
  • 8 foi gelatina
  • 200 g branza de vaci grasa
  • 500 g branza de vaci degresata
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuitii. Se topeste untul si se amesteca impreuna cu biscuitii zdrobiti si praful de cafea instant. Se asaza intr-o forma de tarta (24 cm) tapeta cu hartie de copt. Se scurg piersicile de zeamă şi se taie sferturi.

Se pun deoparte 4 sferturi. Se toacă ciocolata albă şi se topeşte în bain-marie, amestecând. Se înglobează frişca. Se înmoaie gelatina. Se ames¬tecă cele două sortimente de brânză de vaci, apoi se adaugă zahăr pudră şi zahăr vanilinat şi se înglobează.

Se adaugă şi compoziţia de ciocolată albă şi se omogenizează. Se dizolvă gelatina la foc moale; se adaugă 2 linguri din compoziţia de brânză şi se înglobează apoi în crema de brânză. Se amestecă cu grijă. Se repartizează o porţie de compoziţie pe blat şi se acoperă cu sferturi de piersici; se repartizează apoi restul cremei de brânză şi se dă tortul la frigider 6 ore.

Se taie cuburi jumătate din cantitatea de piersici rămase; restul se taie felii. Se ornează prăjitura cu cuburi şi felii de piersici; se decorează eventual cu mentă.

Tort de piersici şi cafea

Tort_de_piersici_si_cafea

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.