Tort cu piersici
PrinteazaTort cu piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt, sare, branza de vaci, frisca, galbenusuri, zahar, vanilie, comport de piersici, gelatina si cereale.
Ingrediente:
- 7 oua
- 7 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 150 g nuci macinate
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
pentru crema:
- 500 g branza de vaci
- 300 g frisca lichida
- 2 galbenusuri
- 5 linguri de zahar
- 1 esenta de vanilie
- 1 compot de piersici
- 2 pliculete gelatina pentru tort
- cereale expandate pentru decor
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă care cu un praf de sare, după care adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. A
daugi treptat gălbenuşurile, nuca măcinată, praful de copt şi făina. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit timp de 35-40 de minute. Laşi blatul să se răcească, după care îl tai în două.
Amesteci brânza cu jumătate din frişca bătută, cu ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie, până când compoziţia devine cremoasă.
Tai cubuleţe două piersici şi le adaugi în cremă. Aşezi prima bucată de blat, adaugi crema de brânză şi acoperi cu a doua parte. Il îmbraci cu frişcă pe laterale şi deasupra aşezi felii de piersici.
Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o torni uşor deasupra. Tapetezi lateralele formei de tort cu cereale expandate şi dai tortul la rece pentru cel puţin două ore.
Tort cu piersici
Pofta buna!