Tort cu piersici

Printeaza

Tort cu piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt, sare, branza de vaci, frisca, galbenusuri, zahar, vanilie, comport de piersici, gelatina si cereale.

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

pentru crema:

  • 500 g branza de vaci
  • 300 g frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 compot de piersici
  • 2 pliculete gelatina pentru tort
  • cereale expandate pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă care cu un praf de sare, după ca­re adaugi zahărul şi mixezi până se topeşte. A

daugi treptat gălbenuşurile, nuca măcinată, praful de copt şi făina. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tape­tată şi o introduci în cupto­rul preîncălzit timp de 35-40 de minute. Laşi blatul să se răcească, după care îl tai în două.

Amesteci brânza cu ju­mătate din frişca bătută, cu ouăle, zahărul şi esenţa de vanilie, până când compo­ziţia devine cremoasă.

Tai cubuleţe două piersici şi le adaugi în cremă. Aşezi prima bucată de blat, adaugi crema de brân­ză şi acoperi cu a doua par­te. Il îmbraci cu frişcă pe la­terale şi deasupra aşezi felii de piersici.

Prepari gelatina con­form instrucţiunilor de pe plic şi o torni uşor deasupra. Tapetezi lateralele formei de tort cu cereale expandate şi dai tortul la rece pentru cel puţin două ore.

Tort cu piersici

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.