Tort de pilaf umplut cu carne si verdeata
PrinteazaTort de pilaf umplut cu carne si verdeata din: orez, smantana, sare, piper, verdeata, pipet de pui, bulion, oua, unt.
- 200 g orez
- 200 g smântână
- sare
- piper
- verdeaţă
- 1 piept de pui
- 1 lingură bulion
- 4 ouă
- 25 g unt
Mod de preparare:
Faci un pilaf obişnuit cu carne de pasăre şi-l fierbi în cuptor, să nu se sfărâme orezul.
Când e fiert orezul, scoţi carnea, o desfaci de pe oase, o toci bucăţele şi o amesteci cu 1 lingură de bulion, 2 ouă bătute ca pentru omletă, sare, verdeaţă, piper, smântână şi 2 albuşuri de ou bătute spumă tare.
Adaugi şi verdeaţa tocată. Ungi o cratiţă rotundă cu unt, pui cu lingura un strat gros de pilaf, apoi aşezi umplutura de carne deasupra, lăsând liber de un lat de palmă pe lângă pereţii cratiţei.
Umpli cu orez în jurul cărnii şi pui un strat desupra. Dai cratiţa la cuptor timp de 1/2 oră.
Când serveşti pilaful, îl răstorni pe un platou rotund şi îl înconjori cu un sote de morcovi (sau cu altă garnitură).
Pofta buna!