Tort piramida

Printeaza

Tort piramida din: oua, zahar, faina, sare, praf de copt, lapte, vanilie, nes, unt.

Ingrediente:Tort piramida

Pentru foi:

  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri făină
  • 1 vârf de lingură de sare
  • praf copt

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 vârf de lingură de nes topit în puţină apă
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri făin

 

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru foi, faci o compoziţie clasi­că de pandişpan. Coci foile pe dosul unei tăvi. Lap­tele îl amesteci cu zahărul şi cu gălbenuşurile şi îl pui pe foc.

Când clocoteşte, adaugi nesul topit şi făina, amesteci energic pentru a nu avea cocoloaşe. Adaugi untul, amesteci şi dai la rece crema.

Foile le umpli cu această cremă, având grijă să păstrezi puţină pen­tru a înveli tortul.

Cu ajuto­rul unui cuţit cu lama lungă, decupezi tortul pentru a obţine această formă de piramidă. Inveleşti tortul cu crema rămasă şi încerci să pictezi „pietrele” care formează o piramidă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.