Tort piramida
PrinteazaTort piramida din: oua, zahar, faina, sare, praf de copt, lapte, vanilie, nes, unt.
Pentru foi:
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 1 vârf de lingură de sare
- praf copt
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 200 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 1 esenţă de vanilie
- 1 vârf de lingură de nes topit în puţină apă
- 1 pachet unt
- 3 linguri făin
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi, faci o compoziţie clasică de pandişpan. Coci foile pe dosul unei tăvi. Laptele îl amesteci cu zahărul şi cu gălbenuşurile şi îl pui pe foc.
Când clocoteşte, adaugi nesul topit şi făina, amesteci energic pentru a nu avea cocoloaşe. Adaugi untul, amesteci şi dai la rece crema.
Foile le umpli cu această cremă, având grijă să păstrezi puţină pentru a înveli tortul.
Cu ajutorul unui cuţit cu lama lungă, decupezi tortul pentru a obţine această formă de piramidă. Inveleşti tortul cu crema rămasă şi încerci să pictezi „pietrele” care formează o piramidă.
Pofta buna!