Tort cu portocala, ananas si kiwi
PrinteazaTort cu portocala, ananas si kiwi din: oua, gelatină, frişcă lichidă, zahar, pişcoturi, ananas, kiwi, portocale, lapte, întăritor frişcă, zahăr vanilat.
- 8 ouă
- 6 pliculeţe gelatină
- 2 căni zahăr
- 1 1/2 l frişcă lichidă
- 2 cutii ananas
- 2 pachete pişcoturi
- 3 kiwi
- 4 portocale
- 1/2 l lapte
- 2 pacheţele întăritor frişcă
- 4 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Pui gelatina la înmuiat într-un vas cu zeama de la compot (cu o oră înainte de preparare). Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, pui crema pe baie de aburi, iar când începe să fiarbă, pui gelatina înmuiată şi o laşi puţin pe baia de aburi, până capătă consistenţa unei smântâni.
Laşi această compoziţie la răcit. Când primă compoziţie este călduţă, adaugi 1 l friscă bătută si cele 8 albuşuri bătute cu 8 linguri zahăr şi zahăr vanilat. Amesteci totul bine până se omogenizează.
Imbraci două cratiţe dreptunghiulare, una mai mare şi cealaltă mai mică, cu celofan sau folie de aluminiu.Pui pe pereţii vaselor fructe şi torni compoziţia în mod egal.
Deasupra aşezi pişcoturile, pe care înainte le-ai înmuiat în puţin lapte sau compot de ananas. Laşi la frigider până a doua zi.După aceea, răstorni tortul pe o tavă, formând primul etaj, apoi răstorni şi compoziţia-închegată din tava mai mică.
Cu un băţ de frigărui poţi face numeroase modele pe tort, pe care le poţi orna cu frişcă albă sau colorată (frişcă maro = frişcă albă + cacao, frişcă galbenă = frişcă albă + zeama de la morcov).
Pofta buna!
Ma bucur sa vad aceasta reteta, de ce?
Pentru ca prietena mea e inebunita dupa sucurile de fructe facute doar in casa vreau sa ii ofer ceva facut in casa care sa fie tot din fructe, problema e ca ea prefera fructele deasupra si nu in prajitura.
Deasta cred ca reteta voastra e ideala pentru mine.