Tort delicios cu crema de portocale din: oua, faina, unt, bicarbonat, miere, zahar, lapte, amidon, smantana, lichior. Ingrediente: Pentru blaturi: 20 gălbenuşuri 12 albuşuri 500 g unt 400 g făină 10 g bicarbonat 8 linguri apă rece 8 linguri miere 2 pliculeţe zahăr vanilat Pentru crema: 360 ml lapte 100 g zahăr coaja unei portocale […]
Tort cu portocale si alune
PrinteazaTort cu portocale si alune din: biscuiti, zahar, apa, lapte, budinca, alune, portocale.
- 50 g biscuiţi simpli
- 50 g zahăr brun
- 50 ml apă
- 250 ml lapte
- 150 g zahăr tos
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 100 g alune
- 4 portocale
- frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu apa şi zahărul brun.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă, cu fundul detaşabil, si întinzi compoziţia de biscuiţi.
Pregăteşti budinca de vanilie, potrivit indicaţiilor de pe pachet, punând laptele şi 50 de grame din zahărul tos.
Fierbi budinca, la foc mic, până se îngroaşă, apoi încorporezi alunele mărunţite şi o laşi ta răcit.
O întinzi peste blatul de biscuiţi şi dai totul la frigider să se întărească.
Storci trei portocale de zeamă şi pui în ea zahărul rămas.
Aşezi vasul la foc mic şi reduci cantitatea de suc la jumătate.
Cureţi de coajă şi tai rondele subţiri portocala rămasă.
Peste tortul de la frigider întinzi feliile de portocală şi torni sucul răcit.
Dai din nou tortul la rece, peste noapte.
Inainte de servire, îndepărtezi forma de tort şi ornezi cu frunze de mentă.
Tort cu portocale si alune
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort cu crema de unt si portocale
Tort cu crema de unt si portocale din: portocale, oua, zahar, unt. Ingrediente: 1-2 portocale 3 oua 150 g zahar 90 g unt Mod de preparare: Se spală bine 1-2 portocale netratate şi se răzuie coaja pe răzătoarea mică. Se stoarce apoi sucul, se măsoară 180 ml şi se pun într-o oală. Se […]
Pofta buna!