Tort cu portocale, ciocolata si frisca

Printeaza

Tort cu portocale, ciocolata si frisca din: zahar, unt, oua, lapte, lamaie, bicarbonat, faina, sare, portocale, ciocolata, frisca, rom.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 150 g zahăr
  • 6 linguri unt
  • 2 ouă
  • 1 albuş
  • 70 ml lapte bătut
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 310 g făină
  • 1 praf de sare
  • 2 portocale

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolată menaj
  • 75 ml frişcă lichidă
  • 1 fiolă esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul. Ungi o tavă de tort cu unt şi făină. Mixezi zahărul şi untul.

Adaugi ouăle şi albuşul, unul câte unul, bătând după fiecare.

Cureţi portocalele de coajă, le tai bucăţi şi scurgi zeama.

Combini laptele bătut, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi bicarbonatul de sodiu.

Amesteci separat făina cu sarea, apoi adaugi, alternativ, din compoziţiile de zahăr şi de lapte bătut.

La final, încorporezi şi bucăţile de portocale şi torni totul în tavă.

Coci timp de o oră şi încerci cu scobitoarea. Lasi să se răcorească.

Pentru glazură, dai ciocolata prin răzătoarea mare.

Torni frişca într-un vas aşezat pe baie de aburi, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte dupa aceea iei de pe foc şi torni esenţa de rom.

Ornezi tortul după imaginaţie. Amesteci şi torni peste tort, îmbrăcându-l.

Serveşti când s-a întărit glazura.

 

Tort cu portocale, ciocolata si frisca

Tort_cu_portocale_ciocolata_si_frisca

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.