Tort cu portocale si cocos
PrinteazaTort cu portocale si cocos din: oua, faina, zahar, amidon, praf de copt, sare, lapte, frisca, fulgi de cocos, portocale.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 ouă
- 300 g făină
- 200 g zahăr
- 120 ml suc proaspăt de portocale fierbinte
- 120 g amidon din porumb
- 2 linguriţe praf de copt
- coaja de la 1/2 de portocală
- 1 praf de sare
Pentru cremă:
- 500 ml suc proaspăt de portocale
- 5 linguri amidon din porumb
- 380 g lapte condensat
- 300 ml frişcă lichidă
- coaja rasă de la 1 portocală
- 2 linguri fulgi de cocos
Pentru sirop:
- 200 ml suc proaspăt de portocale
Pentru decor:
- 1 portocală
Mod de preparare Tort cu portocale si cocos:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă împreună cu sarea. Adaugi zahărul şi continui să mixezi 3-4 minute.
Pui gălbenuşurile, unul câte unul, şi baţi în continuare. Adaugi coaja şi sucul de portocală şi amesteci cu o spatulă.
Separat, combini făina cernuta cu amidonul de porumb şi cu praful de copt. Omogenizezi cele două compoziţii.
Pentru a obţine un blat mai pufos, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, cu mişcări rapide, doar de câteva ori.
Torni aluatul obţinut într-o formă tapetată şi-l coci 40 de minute la 180 °C.
După ce blatul s-a răcorit puţin, îl însiropezi cu sucul proaspăt de portocale.
Pentru cremă, amesteci sucul de portocale cu amidonul de porumb într-o oală cu pereţii mai groşi.
Pui compoziţia la foc mic şi-o amesteci continuu, 7-8 minute, până începe să se îngroaşe.
Torni laptele condensat şi amesteci în continuare, tot 7-8 minute, în timp ce compoziţia e la foc mic.
Iei cratiţa de pe foc, o laşi să se răcorească puţin, apoi adaugi coaja de portocală şi fulgii de cocos.
Baţi frişca până devine cremoasă, apoi o încorporezi în crema de portocale.
Peste blatul de tort însiropat pui crema de portocale şi cocos.
Decorezi tortul cu felii de portocală proaspătă şi îl dai la frigider 3 ore.
Pofta buna!