Tort cu portocale si cocos

Printeaza

Tort cu portocale si cocos din: oua, faina, zahar, amidon, praf de copt, sare, lapte, frisca, fulgi de cocos, portocale.

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 300 g făină
  • 200 g zahăr
  • 120 ml suc proaspăt de portocale fierbinte
  • 120 g amidon din porumb
  • 2 linguriţe praf de copt
  • coaja de la 1/2 de portocală
  • 1 praf de sare

Pentru cremă:

  • 500 ml suc proaspăt de portocale
  • 5 linguri amidon din porumb
  • 380 g lapte condensat
  • 300 ml frişcă lichidă
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 2 linguri fulgi de cocos

Pentru sirop:

  • 200 ml suc proaspăt de portocale

Pentru decor:

  • 1 portocală

 

Mod de preparare Tort cu portocale si cocos:

Pentru blat, baţi albuşurile spumă împreună cu sarea. Adaugi zahărul şi continui să mixezi 3-4 minute.

Pui gălbenuşurile, unul câte unul, şi baţi în continuare. Adaugi coaja şi sucul de portocală şi amesteci cu o spatulă.

Separat, combini făina cernuta cu amidonul de porumb şi cu praful de copt. Omogenizezi cele două compoziţii.

Pentru a obţine un blat mai pufos, amesteci cu o spatulă, de jos în sus, cu mişcări rapide, doar de câteva ori.

Torni aluatul obţinut într-o formă tapetată şi-l coci 40 de minute la 180 °C.

După ce blatul s-a răcorit puţin, îl însiropezi cu sucul proaspăt de portocale.

Pentru cremă, amesteci sucul de portocale cu amidonul de porumb într-o oală cu pereţii mai groşi.

Pui compoziţia la foc mic şi-o amesteci continuu, 7-8 minute, până începe să se îngroaşe.

Torni laptele condensat şi amesteci în continuare, tot 7-8 minute, în timp ce compoziţia e la foc mic.

Iei cratiţa de pe foc, o laşi să se răcorească puţin, apoi adaugi coaja de portocală şi fulgii de cocos.

Baţi frişca până devine cremoasă, apoi o încorporezi în crema de portocale.

Peste blatul de tort însiropat pui crema de portocale şi cocos.

Decorezi tortul cu felii de portocală proaspătă şi îl dai la frigider 3 ore.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.