Tort de portocale

Printeaza

Tort de portocale

Ingrediente:

  • blat alb
  • cremă fondant
  • esenţă de portocală (naturală)
  • cîteva picături soluţie de sare de lămîie
  • coajă de porto­cală confiată, culoare roşie
  • sirop
  • fondant alb

 

Mod de preparare:

Tort de portocale: Se prepară blatul alb şi se taie în trei felii orizontale. Se însiropează şi se ung cu următoarea cremă: se ia cremă- fondant albă, se adaugă cîteva picături de esenţă naturală de portocale, cîteva picături de sare de lămîie şi puţină coajă de portocală tocată mărunt.

Se amestecă totul bine şi cu această cremă se ung blaturile, care se aşază apoi unul peste altul, potrivindu-se marginile.

Se glasează în întregime cu glazurile de portocală, care se prepară din fondant alb la care se adaugă două picături de culoare roşie şi o linguriţă esenţă de portocală.

Se decorează cu felii de portocală sau de mandarină proaspete, trecute prin fondant alb. Se aranjează aceste felii în formă de evantai.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.