Tort poveste

Printeaza

Tort poveste din: nuci, oua, zahar pudra, cacao, vanilie, ulei, faina, fructe din dulceata, albusuri, zahar pudra, cacao, unt, frisca.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Tort poveste

  • 30 nuci pisate
  • 5 ouă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 1 lingură cacao
  • 1 praf vanilie
  • ulei
  • făină
  • fructe din dulceaţă
  • 3 albuşuri
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • 150 g frişcă

 

Mod de preparare:

Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se adaugă gălbenuşurile puţin frecate, se amestecă, se adaugă o lingură de cacao şi nucile pisate.

Această compoziţie se toarnă în forma de tort foarte puţin unsă cu ulei şi presărată cu făinăşi se coace la foc potrivit.

În acest timp se bat trei albuşuri cu trei linguri de zahăr şi vanilie.

Cînd blatul pus la cuptor este gata copt, se trage la gura cuptorului, se aştern peste el albuşurile bătute, în strat uniform, şi se dă din nou la cuptor ca să se coacăşi stratul de albuşuri.

Se scoate din formă, se aşază pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Pentru cremă se freacă untul cu trei linguri de zahăr pudrăşi cacao. Se adaugă gălbenuşurile pe rînd, unul cîte unul, frecînd bine pînă cînd crema se ţine bine de lingură.

Cu această cremă se îmbracă tortul, aşezînd un strat mai gros pe deasupra.

Se garniseşte cu 150 g frişcăşi fructe de dife­rite culori, din dulceaţă.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Tort_cu_portocale_si_alune

Tort cu portocale si alune

Tort cu portocale si alune din: biscuiti, zahar, apa, lapte, budinca, alune, portocale. Ingrediente: 50 g biscuiţi simpli 50 g zahăr brun 50 ml apă 250 ml lapte 150 g zahăr tos 1 plic praf de budincă de vanilie 100 g alune 4 portocale frunze de mentă, pentru decor   Mod de preparare: Zdrobeşti biscuiţii […]

Tort_cu_miere_si_alune

Tort cu miere si alune

Tort cu miere si alune din: oua, unt, zahar, miere, praf de copt, faina, lapte, migdale, nuci. Ingrediente: Pentru foi: 2 ouă 60 g unt 200 g zahăr 40 g miere 1/2 linguriţă praf de copt 600 g făină Pentru umplutură: 30 g miere 230 ml lapte condensat 60 g unt 100 g alune de […]

Tort cu sampanie

Tort cu sampanie

  Tort cu sampanie din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, praf de copt, unt, gelatina, oua, lamaie, sampanie, frisca, cirese confiate, ciocolata. Ingrediente: Pentru blat: 5 ouă 2 plicuri cu zahăr vanilat 150 g zahăr 175 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă cu unt Pentru crema: 15 g gelatină 3 ouă 100 g […]

Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea

Tort cu nuca si cafea din: oua, zahar, faina, nuci, cafea, unt, rom, visine. Ingrediente: Pentru blat: 8 albuşuri 200 g zahăr 7 linguri făină 300 g nuci tăiate mărunt Pentru cremă: 8 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri cafea solubilă 200 g unt esenţă de rom vişine   Mod de preparare: Se bat albuşurile […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tort poveste
  • tort poveste reteta
  • tort poveste in forma de rulada
  • retete de tort povestea

1 comentariu

  1. Este bun tortul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.