Tort de praz

Printeaza

Tort de praz din: faina, unt, sare, apa, oua, praz, margarina, costita afumata, smantana, sare, vin alb, piper si nucsoara.

 

Ingrediente:Tort_de_praz

Pentru aluat:

  • 225 g făină
  • 125 g unt
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri apă
  • 1 gălbenuş

Pentru umplutură:

  • 750 g praz (numai partea albă)
  • 50 g margarină
  • 150 g costiţă afumată slabă
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g smântână
  • 1 lingură făină
  • sare
  • vin alb
  • piper
  • un praf de nucşoară

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul. Adaugi sarea, apa şi gălbenuşul. Frămânţi repede aluatul şi îl dai la frigider. Prazul curăţat şi tăiat în bucăţele îl căleşti uşor în mar­garină. Tai costiţa felioare şi o prăjeşti timp de 20 de minute la foc do­mol. Ambele le pui deoparte.

Adaugi peste praz gălbenuşurile, smântână, făina, piperul şi nucşoara. Scoţi aluatul de la fri­gider, îl întinzi cu sucitorul, for­mând un blat ca la tort. Mai întâi pui deasupra prazul, apoi presari peste el bucăţelele de costiţă pră­jită. Pui forma direct pe plita cup­torului, la treapta 3 şi coci 45 de minute.

 

 

Tort de praz

Tort_de_praz

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.