Tort de praz
PrinteazaTort de praz din: faina, unt, sare, apa, oua, praz, margarina, costita afumata, smantana, sare, vin alb, piper si nucsoara.
Pentru aluat:
- 225 g făină
- 125 g unt
- 1 lingură de sare
- 2 linguri apă
- 1 gălbenuş
Pentru umplutură:
- 750 g praz (numai partea albă)
- 50 g margarină
- 150 g costiţă afumată slabă
- 2 gălbenuşuri
- 100 g smântână
- 1 lingură făină
- sare
- vin alb
- piper
- un praf de nucşoară
Mod de preparare:
Amesteci făina cu untul. Adaugi sarea, apa şi gălbenuşul. Frămânţi repede aluatul şi îl dai la frigider. Prazul curăţat şi tăiat în bucăţele îl căleşti uşor în margarină. Tai costiţa felioare şi o prăjeşti timp de 20 de minute la foc domol. Ambele le pui deoparte.
Adaugi peste praz gălbenuşurile, smântână, făina, piperul şi nucşoara. Scoţi aluatul de la frigider, îl întinzi cu sucitorul, formând un blat ca la tort. Mai întâi pui deasupra prazul, apoi presari peste el bucăţelele de costiţă prăjită. Pui forma direct pe plita cuptorului, la treapta 3 şi coci 45 de minute.
Tort de praz
Pofta buna!