Tort pricomigdală cu ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tort pricomigdale cu ciocolata din: ciocolata amaruie, albusuri, zahar tos, esenta de migdale, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata alba, lichior de migdale, sirop de ciocolata si alune.
- 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati
- 3 albusuri
- 40 g zahar tos
- cateva picaturi esenta de migdale
- 75 g zahar pudra, cernut
- 50 g migdale macinate
- 50 g alune macinate
- 75 g ciocolata alba, topita
- 30 ml frisca lichida, batuta
- 2 linguri lichior de migdale, optional
- cateva linguri de sirop de ciocolata, pentru ornat
- 2 linguri alune rumenite si zdrobite, pentru ornat
Mod de preparare:
Preincălzeşte cuptorul la semnul 2/150’C. Tapetează cu hârtie trei tăvi şi desenează trei cercuri de 16 cm diametru. Topeşte ciocolata într-un bol curat, bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul, până când spuma devine lucioasă. încorporează ciocolata, esenţa de migdale şi apoi zahârul pudră şi alunele măciante.
Toarnă compoziţia într-un strat uniform, astfel încât să nu depăşeşti conturul cercurilor. Dă la cuptorl2-l 5 minute, până când foile devin uşor crocante şi se desprind cu uşurinţa de hârtie. Lasă sa se răcească complet pe grătar.
Combina ciocolata albă cu frişca bătută şi aduga lichiorul, dacă foloseşti. Pe platoul de servit, aşază o foaie de pricomigdală şi toarnă deasupra jumătate din cremă. Aşază deasupra altă foaie şi toarnă crema rămasă. Aşază deasupra ultima foaie de pricomigdală şi ornează cu siropul de ciocolată şi alunele zdrobite.
Tort pricomigdală cu ciocolată
Pofta buna!