Tort pricomigdală cu ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de tort pricomigdale cu ciocolata din: ciocolata amaruie, albusuri, zahar tos, esenta de migdale, zahar pudra, migdale, alune, ciocolata alba, lichior de migdale, sirop de ciocolata si alune.

Ingrediente:Tort pricomigdală cu ciocolată

  • 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati
  • 3 albusuri
  • 40 g zahar tos
  • cateva picaturi esenta de migdale
  • 75 g zahar pudra, cernut
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g alune macinate
  • 75 g ciocolata alba, topita
  • 30 ml frisca lichida, batuta
  • 2 linguri lichior de migdale, optional
  • cateva linguri de sirop de ciocolata, pentru ornat
  • 2 linguri alune rumenite si zdrobite, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preincălzeşte cuptorul la semnul 2/150’C. Tapetează cu hârtie trei tăvi şi desenează trei cercuri de 16 cm diametru. Topeşte ciocolata într-un bol curat, bate albuşurile spumă şi adaugă treptat zahărul, până când spuma devine lucioasă. încorporează ciocolata, esenţa de migdale şi apoi zahârul pudră şi alunele măciante.

Toarnă compoziţia într-un strat uniform, astfel încât să nu depăşeşti conturul cercurilor. Dă la cuptorl2-l 5 minute, până când foile devin uşor crocante şi se desprind cu uşurinţa de hârtie. Lasă sa se răcească complet pe grătar.

Combina ciocolata albă cu frişca bătută şi aduga lichiorul, dacă foloseşti. Pe platoul de servit, aşază o foaie de prico­migdală şi toarnă deasupra jumătate din cremă. Aşază deasupra altă foaie şi toarnă crema rămasă. Aşază deasupra ultima foaie de pricomigdală şi ornează cu siropul de ciocolată şi alunele zdrobite.

Tort pricomigdală cu ciocolată

Tort pricomigdală cu ciocolată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.