Tort Primavara

Printeaza

Tort Primavara din: foi de aluat, zahar, oua, lamai, unt, ciocolata de menaj si zmeura.

 

Ingrediente:Tort_Primavara

  • 3 foi aluat pentru foitaj

Pentru cremă

  • 2 căni zahăr
  • 3 ouă
  • 2 lămâi
  • 250 g unt

Pentru decor

  • 200 g ciocolată de menaj
  • 1 albuş
  • 5 linguri zahăr
  • câteva bucăţi zmeură

 

Mod de preparare:

Pliezi în 2 fiecare aluat pentru foitaj şi îl presezi cu sucitorul, în acelaşi timp întinzându-le puţin.

Aşezi o foaie astfel pregătită, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. In cuptorul preîncălzit, la foc iute (210 °C), coci hiaturile pe rând, circa 20 de minute fiecare.

Pentru cremă, speli lămâile şi le dai pe răzătoarea mică împreună cu coaja sau fără, după preferinţă.

Adaugi zahărul şi ouăle şi mixezi compoziţia. Pui pe foc mic şi fierbi pentru câteva minute, amestecând continuu.

Adaugi untul şi, continuând să amesteci, aduci crema până la fierbere, însă nu o laşi să fiarbă. Iei vasul de pe foc şi laşi crema să se răcească.

Aşezi o foaie pe un platou, întinzi 1/3 din cremă, pui a doua foaie, din nou 1/3 din cremă, acoperi cu foaia rămasă şi îmbraci tortul în crema rămasă.

Dai pe răzătoarea mică 150 g ciocolată şi o presezi pe marginea tortului. Baţi albuşurile spumă tare, cu zahărul.

Topeşti la bain-marie 50 g ciocolată.

Cu ajutorul unei pensule înmuiate în ciocolată topită, desenezi trunchiul copacului, pe fiecare crenguţă, cu ajutorul altei pensule „desenezi” cu bezea albă floricelele, iar apoi amesteci 2-3 bucăţi de zmeură zdrobită cu o lingură de bezea rămasă şi dai o nuanţă rozalie floricelelor.

Cu o pensulă mai fină, conturezi cu ciocolată crenguţele mai subţiri ale copacului. Păstrezi tortul la rece pentru 2 ore.

Tort Primavara

Tort_Primavara

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.