Tort de prune cu branza

Printeaza

Tort de prune cu branza din: unt, zahar, ou, faina, praf de copt, lapte, gelatina, prune, vin, scortisoara, branza, smantana, intaritor pentru frisca, zahar vanilat.

Ingrediente:Tort_de_prune_cu_branza

  • 75 g unt
  • 225 g zahar
  • 1 ou
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 10 foi gelatina
  • 900 g prune
  • 250 ml vin rosu
  • 1/2 baton scortisoara
  • 50 g branza moale
  • 450 ml smantana
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat

 

Mod de preparare:

Imbraci o forma de tort cu hartie de copt. Freci spuma untul cu 75 g zahar si cu oul, adaugi faina, praful de copt si laptele. Pui coca in tava, nivelezi, coci cam 20 de minute si lasi sa se raceasca. Inmoi gelatina in apa rece.

Speli 750 g prune, le tai in doua, apoi le scoti samburii si, impreuna cu restul de zahar (150 g), vinul si scortisoara, le fierbi la foc mic, circa 5 minute.

Scurgi zeama de la compot si pui gelatina sa se dizolve in lichidul cald.

In jurul foii de blat, aşezi un cerc pentru tort, iar în lipsă, îl poţi folosi pe cel de la tava de copt, dacă e detaşabil. Acoperi blatul cu prunele, 55 răcite între timp, iar peste ele pui crema obţinută din brânza amestecată cu compotul ce a început să se gelatineze şi cu 250 ml smântână bătută — tare.

Nivelezi crema şi dai la rece timp de 3 ore.

In jurul foii de blat, aşezi un cerc pentru tort, iar în lipsă, îl poţi folosi pe cel de la tava de copt, dacă e detaşabil.

Acoperi blatul cu prunele, răcite între timp, iar peste ele pui crema obţinută din brânza amestecată cu compotul ce a început să se gelatineze şi cu 250 ml smântână bătută tare. Nivelezi crema şi dai la rece timp de 3 ore.

Prunele rămase le tai felii groase. Smântână rămasă o baţi cu zahărul vanilat şi praful întăritor, până devine frişcă.

Cu ajutorul unui cornet,  şpriţezi suprafaţa tortului, în formă de grilaj, apoi decorezi şi pe margine, de jur-împrejur. In pătratele formate, aşezi feliile de prune.

Tort de prune cu branza

Tort_de_prune_cu_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.