Tort cu prune si nuci

Printeaza

Tort cu prune si nuci din: oua, zahar, scortisoara, faina, amidon, praf de copt, prune, zahar, rom, amidon, mascarpone, nuci, frisca vegetala, nuci.

Ingrediente:Tort_cu_prune_si_nuci

blat:

  • 4 oua
  • 175 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 150 g faina
  • 50 g amidon
  • 2 lingurite rase praf de copt

crema si ornat:

  • 1 kg prune
  • 250 g zahar
  • 50 ml rom
  • 30 g amidon
  • 250 g mascarpone
  • 30 g nuci macinate
  • 600 ml frisca vegetala
  • 100 g nuci

 

Mod de preparare:

Blat: se bat ouăle cu 4 linguri de apă fierbinte, zahăr şi scorţişoară. Se adaugă făină, amidon şi praf de copt. Se aşază într-o formă unsă cu unt; se coace 35 min. în cuptorul încins la 180° C. Se scoate din formă şi se lasă să se răcorească. Se taie blatul pe 2 niveluri.

Se curăţă prunele şi se taie mărunt. Se acoperă cu 150 g zahăr şi se lasă să stea până ce apare sucul. Se strecoară fructele şi se păstrează sucul (200 ml), care se încălzeşte pe foc.

Amidonul se dizolvă în rom şi se toarnă în sucul care clocoteşte. Se lasă să dea un clocot, se adaugă prunele şi se mai dă un clocot.

Pe un platou se aşază primul blat şi se înconjoară cu un inel pentru torturi. Se aşază pe blat compoziţia de prune şi se acoperă cu al doilea blat. Se caramelizează nucile în 50 g zahăr. Se bate mascarpone cu 50 g zahăr şi se adaugă nucile.

Se înglobează frişca bătută; se acoperă tortul cu cremă şi se dă la frigider. Se scoate inelul şi se presară nuci tocate. Se decorează cu prune şi nuci.

Tort cu prune si nuci

Tort_cu_prune_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.