Tort cu prune si nuci
PrinteazaTort cu prune si nuci din: oua, zahar, scortisoara, faina, amidon, praf de copt, prune, zahar, rom, amidon, mascarpone, nuci, frisca vegetala, nuci.
blat:
- 4 oua
- 175 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara
- 150 g faina
- 50 g amidon
- 2 lingurite rase praf de copt
crema si ornat:
- 1 kg prune
- 250 g zahar
- 50 ml rom
- 30 g amidon
- 250 g mascarpone
- 30 g nuci macinate
- 600 ml frisca vegetala
- 100 g nuci
Mod de preparare:
Blat: se bat ouăle cu 4 linguri de apă fierbinte, zahăr şi scorţişoară. Se adaugă făină, amidon şi praf de copt. Se aşază într-o formă unsă cu unt; se coace 35 min. în cuptorul încins la 180° C. Se scoate din formă şi se lasă să se răcorească. Se taie blatul pe 2 niveluri.
Se curăţă prunele şi se taie mărunt. Se acoperă cu 150 g zahăr şi se lasă să stea până ce apare sucul. Se strecoară fructele şi se păstrează sucul (200 ml), care se încălzeşte pe foc.
Amidonul se dizolvă în rom şi se toarnă în sucul care clocoteşte. Se lasă să dea un clocot, se adaugă prunele şi se mai dă un clocot.
Pe un platou se aşază primul blat şi se înconjoară cu un inel pentru torturi. Se aşază pe blat compoziţia de prune şi se acoperă cu al doilea blat. Se caramelizează nucile în 50 g zahăr. Se bate mascarpone cu 50 g zahăr şi se adaugă nucile.
Se înglobează frişca bătută; se acoperă tortul cu cremă şi se dă la frigider. Se scoate inelul şi se presară nuci tocate. Se decorează cu prune şi nuci.
Tort cu prune si nuci
Pofta buna!