Tort cu prune

Printeaza

O reteta delicioasa de tort cu: aluat de foi congelate, oua, fulgi de migdale, prune, suc de prune, zahar, budinca de vanilie, gelatina, crema de branza, coaja de lamaie, zahar, frica.

Ingrediente blat:Tort_cu_prune

  • 400 g aluat de foi congelat
  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g fulgi de migdale

Umplutura de fructe:

  • 500 g prune
  • 200 ml suc de prune
  • 40 g zahăr
  • 1/2 plic praf de budincă de vanilie

Ingrediente crema:

  • 15 g gelatină
  • 400 g cremă de brânză de vaci
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 50 g zahăr
  • 250 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Se lasă să se deconge­leze aluatul. Cuptorul se încinge la 200° C. Se tape­tează o tavă cu hârtie de copt. Se întind 2 foi rotun­de de aluat şi se aşază pe tavă.

Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă şi se ung blaturile; se presară mig­dale şi se coc 15 min. Se lasă să se răcorească.

Se pun deoparte câte­va prune, restul se taie cuburi. Se amestecă 5 lin­guri de suc, zahăr şi praf de budincă.

Restul de suc se dă în fiert şi se adaugă amestecul de budincă; se fierbe până la leagă; se în­globează cuburile de pru­ne şi se lasă să se răceas­că. Crema se aşază pe tort şi se lasă să se răcească total.

Se amestecă brânza cu coajă de lămâie şi zahăr. Se înglobează gela­tina dizolvată şi se dă la rece 30 min. Când începe să se lege, se înglobează frişca bătută.

Pe fructe se aşază ju­mătate din cantitatea de cremă, apoi al doilea blat şi restul de cremă. Se dă la rece 3 ore. Se or­nează cu prune şi coa­căze.

Tort cu prune

Tort_cu_prune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.