Tort cu prune
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: aluat de foi congelate, oua, fulgi de migdale, prune, suc de prune, zahar, budinca de vanilie, gelatina, crema de branza, coaja de lamaie, zahar, frica.
- 400 g aluat de foi congelat
- 2 gălbenuşuri
- 100 g fulgi de migdale
Umplutura de fructe:
- 500 g prune
- 200 ml suc de prune
- 40 g zahăr
- 1/2 plic praf de budincă de vanilie
Ingrediente crema:
- 15 g gelatină
- 400 g cremă de brânză de vaci
- coaja rasă de la o lămâie
- 50 g zahăr
- 250 ml frişcă
Mod de preparare:
Se lasă să se decongeleze aluatul. Cuptorul se încinge la 200° C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se întind 2 foi rotunde de aluat şi se aşază pe tavă.
Gălbenuşurile se bat cu 2 linguri de apă şi se ung blaturile; se presară migdale şi se coc 15 min. Se lasă să se răcorească.
Se pun deoparte câteva prune, restul se taie cuburi. Se amestecă 5 linguri de suc, zahăr şi praf de budincă.
Restul de suc se dă în fiert şi se adaugă amestecul de budincă; se fierbe până la leagă; se înglobează cuburile de prune şi se lasă să se răcească. Crema se aşază pe tort şi se lasă să se răcească total.
Se amestecă brânza cu coajă de lămâie şi zahăr. Se înglobează gelatina dizolvată şi se dă la rece 30 min. Când începe să se lege, se înglobează frişca bătută.
Pe fructe se aşază jumătate din cantitatea de cremă, apoi al doilea blat şi restul de cremă. Se dă la rece 3 ore. Se ornează cu prune şi coacăze.
Tort cu prune
Pofta buna!