Tort Punş

Printeaza

Tort Punş

Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 210 g zahăr pudră
  • 140 g făină
  • zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală
  • 1 păhărel rom
  • 40 g ciocolată
  • 2-3 linguri marmeladă de caise
  • unt
  • făină pentru formă
  • glazură de ciocolată

 

Mod de preparare:

Tort Punş: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. Se pun apoi albuşurile bătute spumă, iar la sfîrşit, amestecînd uşor, făina.

Această compoziţie se toarnă într-o tavă de copt dreptunghiu­lară, unsă cu unt şi presărată cu făină, avînd grijă ca mări­mea ei să permită ca stratul turnat să nu fie mai gros de 1 cm.

Foaia se coace rumen, iar cînd este gata, se taie două blaturi cu ajutorul unui fund de lemn rotund sau al unei farfurii.

Resturile de foaie coaptă (colţurile dreptunghiulare) se taie în cuburi mici şi se împart în trei părţi egale.

O parte din cuburile tăiate se udă cu zeamă de portocale şi lămîie, a doua parte se stropeşte bine cu rom colorat în roşu (cu puţin prafalimentar), iar a treia parte din cuburi se pune în ciocolata topită cu patru linguri de apă.

Cînd această operaţie este terminată, cuburile pregătite diferit se amestecă.

Primul blat se unge cu marmeladă de caise, iar peste stratul de marmeladă se întind cuburile amestecate, apăsînd uşor cu cuţitul, astfel încît să nu rămînă spaţii între cuburi.

Se aşază deasupra al doilea blat, apăsîndu-l uşor, şi se glasează cu ciocolată.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.