Tort racoros cu capsuni
PrinteazaTort racoros cu capsuni din: biscuiţi, unt, esenta de rom, crema de ciocolata, lapte, capsuni, smântână dulce, zahăr pudră vanilat, gelatină, căpşune, ciocolata.
Ingrediente:
- 300 g biscuiţi
- 175 g unt
- esenţă de rom
- 200 g cremă de ciocolată
- 50 ml lapte pentru hidratarea biscuiţilor
Pentru cremă:
- 1 iaurt mare cu căpşune
- 3-4 linguri de smântână dulce
- 90 g zahăr pudră vanilat
- 2 plicuri de gelatină (20 g)
- 250 g căpşune proaspete
Pentru ornare:
- biscuiţi rotunzi fragezi ciocolată
- câteva căpşuni
- 2 tablete ciocolata
Mod de preparare:
Se mărunţesc biscuiţii hidrataţi în lapte şi se topeşte untul, apoi se amestecă totul cu ciocolata şi esenţa de rom. Compoziţia se frământă bine.
Amestecul omogen se întinde şi se tasează bine pe fundul unei forme cu inel detaşabil, apoi se dă la rece.
Iaurtul se amestecă cu smântână, zahărul pudră vanilat şi gelatina turnată în fir subţire (după ce a fost înmuiată în apă rece şi topită la bain-marie).
Pe marginea formei în care se află blatul aseazâ biscuiţii rotunzi, unul lângă altul. Peste blat se aranjează căpşunile întregi, apoi se toarnă crema de iaurt.
Se orneaza cu capsune tăiate în jumătate şi puţină ciocolata. Tortul se dă la rece cca doua ore apoi se taie felii subţiri.
Tort racoros cu capsuni
Pofta buna!