Tort racoros cu capsuni

Printeaza

Tort racoros cu capsuni din: biscuiţi, unt, esenta de rom, crema de ciocolata, lapte, capsuni, smântână dulce, zahăr pudră vanilat, gelatină,  căpşune, ciocolata.

Tort_racoros_cu_capsuni

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi
  • 175 g unt
  • esenţă de rom
  • 200 g cremă de ciocolată
  • 50 ml lapte pentru hidratarea biscuiţilor

Pentru cremă:

  • 1 iaurt mare cu căpşune
  • 3-4 linguri de smântână dulce
  • 90 g zahăr pudră vanilat
  • 2 plicuri de gelatină (20 g)
  • 250 g căpşune proaspete

Pentru ornare:

  • biscuiţi rotunzi fragezi ciocolată
  • câteva căpşuni
  • 2 tablete ciocolata

Mod de preparare:

Se mărunţesc biscuiţii hidrataţi în lapte şi se topeşte untul, apoi se amestecă totul cu ciocolata şi esenţa de rom. Compoziţia se frământă bine.

Amestecul omogen se întinde şi se tasează bine pe fundul unei forme cu inel detaşabil, apoi se dă la rece.

Iaurtul se amestecă cu smântână, zahărul pudră vanilat şi gelatina turnată în fir subţire (după ce a fost înmuiată în apă rece şi topită la bain-marie).

Pe marginea formei în care se află blatul aseazâ biscuiţii rotunzi, unul lângă altul. Peste blat se aranjează căpşunile întregi, apoi se toarnă crema de iaurt.

Se orneaza cu capsune tăiate în jumătate şi puţină ciocolata. Tortul se dă la rece cca doua ore apoi se taie felii subţiri.

Tort racoros cu capsuni

Tort_racoros_cu_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.