Tort rapid de capsuni cu migdale si scortisoara
PrinteazaTort rapid de capsuni cu migdale si scortisoara din: unt, zahar pudra, oua, migdale, făină, praf de copt, scorţişoară, căpşuni.
Ingrediente:
- 175 g unt moale
- 175 g zahăr pudră
- 2 ouă medii
- 75 g migdale măcinate
- 175 g făină
- 5 g praf de copt
- 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
- 500 g căpşuni înjumătăţite
- zahăr pudră pentru decor
- formă de tort tapetată
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Mixează untul cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare şi devine cremos.
Adaugă ouăle şi 2 linguri cu apă caldă. Presară nucile, făina, praful de copt şi condimentele. Omogenizează bine.
Toarnă jumătate de compoziţie în tavă. Aşază căpşunile, păstrând câteva, apoi toarnă cealaltă jumătate de compoziţie.
Deasupra aşază căpşunile păstrate. Coace tortul 1 oră şi 10 minute. Verifică-l peste o oră. Dacă s-a ars prea mult, acoperă-l cu hârtie de copt.
Lasă-l să se răcească în tavă 10 minute, apoi scoate-l pe un platou şi presară zahăr pudră deasupra. Serveşte tortul rece, cu frişcă, dacă doreşti.
Tort rapid de capsuni cu migdale si scortisoara
Pofta buna!