Tort rapid cu frisca si capsuni

Printeaza

Tort rapid cu frisca si capsuni din: ouă, zahar, faina, zahar vanilat, sare, smântână pentru frişcă dulce, căpşuni.

Tort_rapid_cu_frisca_si_capsuni

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 120 g făină
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf sare

Pentru umplutură şi decor:

  • 1 litru smântână pentru frişcă dulce
  • 500 g căpşuni

Mod de preparare:

Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat timp de 10 minute până ce se obţine o cremă care şi-a triplat volumul.

Se amestecă făina cu sarea, se cerne şi se adaugă peste crema de ouă. Se amestecă cu o spatulă şi se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt.

Se coace 15 minu­te si apoi se lasă la răcit. Se bate frişca, iar jumătate din cantitatea de căpşune se mixează pentru a obţine un piure de fructe.

Blatul răcit se taie în două, se aşază o parte pe platoul de servit şi se pune deasupra jumă­tate din piureul de fructe.

Se pune frişca cu un pos, se pune alt strat de piure de fructe, se aşază al doilea blat şi se acoperă întregul tort cu frişca rămasă.

Se lasă cel puţin 2 ore la frigider şi se aduce la masă cu restul de fructe proaspete deasupra.

Tort rapid cu frisca si capsuni

Tort_rapid_cu_frisca_si_capsuni

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.