Tort rapid cu frisca si capsuni
PrinteazaTort rapid cu frisca si capsuni din: ouă, zahar, faina, zahar vanilat, sare, smântână pentru frişcă dulce, căpşuni.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 120 g făină
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
Pentru umplutură şi decor:
- 1 litru smântână pentru frişcă dulce
- 500 g căpşuni
Mod de preparare:
Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul şi zahărul vanilinat timp de 10 minute până ce se obţine o cremă care şi-a triplat volumul.
Se amestecă făina cu sarea, se cerne şi se adaugă peste crema de ouă. Se amestecă cu o spatulă şi se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Se coace 15 minute si apoi se lasă la răcit. Se bate frişca, iar jumătate din cantitatea de căpşune se mixează pentru a obţine un piure de fructe.
Blatul răcit se taie în două, se aşază o parte pe platoul de servit şi se pune deasupra jumătate din piureul de fructe.
Se pune frişca cu un pos, se pune alt strat de piure de fructe, se aşază al doilea blat şi se acoperă întregul tort cu frişca rămasă.
Se lasă cel puţin 2 ore la frigider şi se aduce la masă cu restul de fructe proaspete deasupra.
Tort rapid cu frisca si capsuni
Pofta buna!