Tort raw de ciocolata si portocale

Printeaza

Tort raw de ciocolata si portocale din: migdale sau nuci, cacao sau cafea din cereale, esenta de vanilie, apa.

Ingrediente blat :

  • 1 cana migdale sau nuci
  • 2 Lg cacao sau cafea din cereale
  • 4, 5 curmale esenta de vanilie
  • 2 -4 Lg apa daca este nevoie

 

umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de la 3 portocale 2 Lg coaja razuita de portocala 3, 4 Lg ulei de palmier sau unt de nuca de cocos,1/2 cana miere lichida ori dupa gust 2 cani de caju (inmuiate 1h, optional) .

 

Glazura de ciocolata:

  • 3 g cacao
  • 3 g miere lichida
  • 3 Lg ulei palmier, putin topit

 

Mod de preparare:

Tort raw de ciocolata si portocale: Daca doriti ca nucile sa fie mai usor de digerat si fara prea multa grasime, puneti-le la inmuiat cu 1-2 h inainte.

Revenind la blat, avand nucile sau migdalele gata, impreuna cu toate se dau prin robot si se mai adauga apa daca este nevoie.

Compozitia trebuie sa fie destul de tare, putin faramicioasa pentru a lucra cu ea.

Intr-o tava sau castron rotund si destul de inalt, asezam o folie alimentara de plastic pentru a ne fi mai usor la final sa scoatem tortul din tava, dupa care presam si nivelam compozitia.

Intre timp pregatim in blender umplutura pe care o asezam peste blat, si totul se da la congelator pentru o ora.

Intre timp incercam sa vedem daca compozitia s-a intarit suficient pentru a o scoate si aseza pe platou si daca nu, o mai lasam inca o ora.

Dupa ce timpul s-a scurs, ne straduim sa scoatem tortul cu ajutorul foliei si sa-l intoarcem pe un platou, fiind gata de ornare folosind glazura de ciocolata si multa imaginatie.

Tortul se poate pastra la congelator fara probleme, in jur de o saptamana.

 

Pofta buna!

 

 

Sarmale în Foi de Varză Roșie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.