Tort raw-vegan cu afine
PrinteazaTort raw-vegan cu afine din: nuci, migdale, curmale, cacao, unt, afine, sirop.
Pentru blat:
- 100 g nuci
- 50 g migdale
- 50 g curmale
- 30 g cacao alcalizată
- 10 g unt de cacao
Pentru cremă:
- 350 g migdale
- 200 g nucă de cocos
- 100 g afine
- 20 g miere
- 50 ml sirop de arţar
- 50 g unt de cocos
Mod de preparare:
Se procesează în robot toate ingredientele pentru blat, până se obţine o pastă omogenă şi fermă; se dă la frigider cca 30 minute.
Se repartizează un strat uniform într-o formă de tort şi se dă iar la frigider.
Pentru cremă se pasează migdalele hidratate în prealabil cu nuca de cocos rasă. Spre final se adaugă siropul de arţar şi untul de cocos.
Afinele se pun pe baie de abur cu puţină apă şi o linguriţă de miere, apoi se pasează.
Peste stratul de blat se pune un strat de migdale şi nucă de cocos şi se dă la frigider 1 oră. Se aplică un strat de cremă de afine, apoi se dă din nou la frigider 30-45 minute.
Peste stratul de afine se pune alt strat de cremă de migdale, se nivelează şi se dă la frigider pentru cel puţin 3 ore.
Jumătate de tort se decorează cu un strat subţire de nucă de cocos, cealaltă jumătate cu un strat subţire de migdale, iar pe mijloc cu un strat de seminţe şi afine.
Pofta buna!