Tort raw vegan cu visine
PrinteazaTort raw vegan cu visine din: migdale, cacao, ovaz, unt de cocos, sirop de artar, vanilie, caju, visine, ciocolata.
Blat:
- 100 g migdale hidratate peste noapte şi decojite
- 1 lingură cacao organică
- 50 g fulgi de ovăz
- 25 ml unt de cocos topit şi răcit
- sirop de arţar după gust
- 1 linguriţă extract de vanilie
Crema:
- 350 g caju hidratat peste noapte
- 300 g vişine fără sâmburi, bine scurse
- 75 ml unt de cocos topit
- sirop de arţar după gust
- 2 linguriţe extract de vanilie
Decor:
- 1 ciocolată raw-vegana
- vişine
Mod de preparare:
Blatul: se râşnesc migdalele. Se mixează toate ingredientele în robotul cu lama în S, până se obţine un aluat dens şi lipicios. Se presează în tava de tort cu inel detaşabil (19 cm 0).
Se lasă la rece.
Se adaugă în blender toate ingredientele pentru cremă şi se pasează.
Se scoate forma de tort de la rece şi se toarnă crema; se dă la congelator 3 ore. Se topeşte ciocolata raw-vegană (dar nu la temperaturi de peste 40 grade) şi se toarnă pe tort. Imediat se lipesc vişinele.
Se lasă tortul la congelator, de unde se scoate cu 15-20 minute înainte de servire.
Pofta buna!