Tort raw-vegan
PrinteazaTort raw-vegan din: nuci, curmale, unt, cacao, sare, caju, portocale, sirop, carambol, seminte de chia.
Pentru blat:
- 100 g nuci
- 100 g curmale
- câte 1 lingură unt de cacao şi pudră de cacao
- 1 praf de sare de mare
Pentru cremă:
- 200 g caju hidratat
- 2 portocale
- 25 g seminţe de chia
- 20 ml sirop de agave
- 1 fruct carambol
- 50 g unt de cacao
Mod de preparare:
Pentru blat, se mixează nucile, urmate de curmale, cacao, sare şi unt de cacao topit. Amestecul obţinut se repartizează în forma de tort şi se dă la frigider.
Pentru cremă, se pasează cajuul cu zeama de la portocale, carambol, siropul de agave şi untul topit. Se înglobează şi seminţele de chia. Crema se repartizează pe blat şi se dă la frigider cel puţin 4 ore.
Se ornează cu carambol.
Pofta buna!