Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]
Tort la rece
PrinteazaTort la rece din: biscuiti, nuci, unt, frisca, zahar, intaritor pentru frisca, mascarpone, ananas.
Pentru blat:
- 250 g biscuiţi populari
- 100 g nuci
- 150 g unt
Pentru cremă:
- 400 ml frişca
- 75 g zahăr
- 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca
- 200 g brânză mascarpone
- 1 cutie cu ananas
Mod de preparare:
Tort la rece: Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie. După ce s-a răcorit puţin, adaugă biscuiţii zdrobiţi cu sucitorul şi nuca tocată. Amestecă uşor, până când untul este absorbit de biscuiţi.
Cu acest amestec, tapetează fundul şi pereţii formei. Apasă bine, cu podul palmei sau cu lingura. Lasă la rece până pregăteşti crema.
Bate frişca împreună cu zahărul şi întăritorul. Separat, bate brânza mascarpone, pe care adaug-o în frişcă. La final, bune bucăţele de ananas.
Toarnă crema astfel obţinută peste blatul întărit. Acoperă totul cu frişcă bine bătută.
Poţi decora cu puţin sirop de caramel sau de ciocolată. Lasă la rece cel puţin 3 ore.
Poftă bună!
Dieta Plant-Based: Ghidul Complet pentru o Alimentație Sănătoasă și Sustenabilă
Dieta Plant-Based: Ghidul Complet pentru o Alimentație Sănătoasă și Sustenabilă. În esență, o dietă plant-based se concentrează pe alimente provenite în principal din plante. Aceasta nu înseamnă că ești vegetarian sau vegan și nu mănânci niciodată carne sau produse lactate. Ce înseamnă o Dietă Bazată pe Plante? Mai degrabă, alegi în mare parte alimente din […]