Tort cu ricotta si piersici
PrinteazaTort cu ricotta si piersici din: oua, zahar, faina, nuci, praf de copt, sare, unt, ricotta, frisca, zahar, esenta de vanilie, cereale musli, compot de piersici, gelatina.
pentru blat:
- 8 oua
- 8 linguri zahar
- 7 linguri faina
- 150 g nuci macinate
- 1 plic praf de copt
- sare
- 1 lingurita unt pentru tava
pentru crema:
- 500 g ricotta
- 500 ml frisca lichida
- 6 linguri zahar
- 1 fiola esenta de vanilie
- 5 linguri cereale musli
- 1 borcan (800 g) compot de piersici decojite
- 1 plic (10 g) gelatina pentru tort
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zaharul, până când cristalele se topesc.
Adaugi treptat gălbenuşurile, nucile şi făina cernută împreună cu praful de copt.
Omogenizezi delicat compoziţia şi o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă. Coci blatul 35 de minute, la foc mediu.
Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, crema de branza si esenta. incoprorez in crema trei piersici taiate in cubulete si frisca batuta.
Tai blatul rece in 2 foi orizontale. Asezi un blat pe un platou, intinzi 3/4 din crema, acoperi cu al doilea blat şi îmbraci tortul în crema rămasă.
Pentru ornat, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic.
Ornezi marginile tortului cu cereale, iar deasupra pui bucăţi de piersici, peste care torni uşor gelatina.
Serveşti tortul după ce l-ai păstrat în frigider minimum 3 ore.
Tort cu ricotta si piersici
Pofta buna!