Tort cu ricotta
PrinteazaTort cu ricotta din: oua, zahar, nuci, esenta de rom, sare, cacao, cafea solubila, ricotta, frisca, lapte, lamaie, grlatina, gem de fructe, compot de pere.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 7 ouă
- 140 g zahăr tos
- 150 g nuci măcinate
- 70 g făină
- 1 fiolă cu esenţă rom
- 30 g cacao
- sare
- 1 lingură cu cafea solubilă
Pentru crema:
- 250 g ricotta
- 300 g friscă
- 125 ml lapte
- 1 gălbenuş
- 100 g zahăr
- 1 lămâie
- 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
- 10 g gelatină
- gem de fructe
- 1 compot mic de pere
Mod de preparare:
Bate albuşurile cu sare, adaugă zahărul şi romul. Pune gălbenuşurile, făina, cacaua şi cafeaua, nucile şi amestecă uşor.
Toarnă compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 45 de minute.
Freacă gălbenuşul cu 50 g zahăr şi adaugă laptele. Lasă pe foc mic şi, când s-a înfierbântat, dă-o deoparte şi adaugă gelatina înmuiată conform instrucţiunilor. Amestecă, las-o să se răcorească şi pune-o un pic la frigider.
Amestecă ricotta cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Scoate crema de la frigider, adaugă ricotta şi frişca. Amestecă bine.
Taie blatul, unge-l cu uri strat de gem, pere feliate, cremă şi din nou blat, gem şi cremă. Ornează cu fructe şi ciocolată rasă (foloseşte cuţitul de curăţat legume).
Tort cu ricotta
Pofta buna!