Tort cu rodie, cocos si sampanie

Printeaza

Tort cu rodie, cocos si sampanie din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, amidon, sampanie, zahăr vanilinat, rosie, fulgi de cocos.

 

Ingrediente:

  • 7 ouă
  • câte 7 lin­guri zahăr şi făină
  • 1 plic praf de copt

pentru cremă:

  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 4 linguri amidon
  • 500 ml şampanie
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1/2 rodie

însiropat şi decor:

  • 3 linguri şampanie
  • 100 ml apă
  • 4 lin­guri zahăr
  • 2 linguri fulgi de cocos
  • 1/2 rodie

Mod de preparare:

Pentru blat, baţi albuşu­rile spumă cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşuri­le frecate cu puţină sare şi făina cernută împreună cu praful de copt. Coci blatul 40 de minute, la foc mediu, într-o formă de tort tapeta­tă cu hârtie de copt.

Pentru cremă, amesteci amidonul cu zahărul şi ‘şampania şi le pui la fiert pe baie de abur. Când s-a îngroşat, o iei de pe foc şi, când e călduţă, încorporezi untul tăiat cubuleţe şi zahărul vanilinat, mixând energic. Cureţi rodia. Tai blatul în 3 foi orizonale.

Aşezi un blat pe platou, îl însiropezi cu şampanie diluată cu un sirop slab îndulcit şi îl ungi cu 1/3 din cremă; apoi pre­saribobiţf de rodie. Proce­dezi lâ fel cu hiaturile răma­se, iar pe tortul îmbrăcat în cremă şi rodie presari fulgi de cocos. îl consumi de la rece, după 3 ore.

 

Tort cu rodie, cocos si sampanie

Tort_cu_rodie_cocos_si_sampanie

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.