Tort cu rodie, cocos si sampanie
PrinteazaTort cu rodie, cocos si sampanie din: oua, zahar, faina, praf de copt, unt, amidon, sampanie, zahăr vanilinat, rosie, fulgi de cocos.
Ingrediente:
- 7 ouă
- câte 7 linguri zahăr şi făină
- 1 plic praf de copt
pentru cremă:
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- 4 linguri amidon
- 500 ml şampanie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 1/2 rodie
însiropat şi decor:
- 3 linguri şampanie
- 100 ml apă
- 4 linguri zahăr
- 2 linguri fulgi de cocos
- 1/2 rodie
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile frecate cu puţină sare şi făina cernută împreună cu praful de copt. Coci blatul 40 de minute, la foc mediu, într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Pentru cremă, amesteci amidonul cu zahărul şi ‘şampania şi le pui la fiert pe baie de abur. Când s-a îngroşat, o iei de pe foc şi, când e călduţă, încorporezi untul tăiat cubuleţe şi zahărul vanilinat, mixând energic. Cureţi rodia. Tai blatul în 3 foi orizonale.
Aşezi un blat pe platou, îl însiropezi cu şampanie diluată cu un sirop slab îndulcit şi îl ungi cu 1/3 din cremă; apoi presaribobiţf de rodie. Procedezi lâ fel cu hiaturile rămase, iar pe tortul îmbrăcat în cremă şi rodie presari fulgi de cocos. îl consumi de la rece, după 3 ore.
Tort cu rodie, cocos si sampanie
Pofta buna!
Arata bine tortul