Tort cu rom, cacao si ciocolata
PrinteazaTort cu rom, cacao si ciocolata din: lapte, cacao, oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, esenta de rom, unt, ciocolată albă menaj, frisca lichida.
Ingrediente:
- 180 ml lapte
- 5 linguri cacao
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 120 ml ulei
- 280 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură esenţă de rom
Ingrediente pentru cremă:
- 1 l lapte
- 2 linguri făină
- 3 linguri cacao
- 7 linguri zahăr
- 50 g unt
Ingrediente pentru glazura:
- 200 g ciocolată albă menaj
- 200 g frisca lichida
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt. Combini laptele cald cu cacaua şi amesteci pentru a nu se forma cocoloaşe.
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă cu 150 g de zahăr.
Gălbenuşurile le freci cu restul de zahăr şi cu uleiul turnat în fir subţire.
Incorporezi în gălbenuşuri crema de cacao, făina şi esenţa de rom.
Torni compoziţia peste albusuri si amesteci usor.
Torni compoziţia într-o formă rotundă de tort, în care ai pus hârtie de copt, şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
După ce s-a răcit, împărţi blatul în patru bucăţi egale.
Pentru crernă, combini făina, cacaua şi zahărul.
Torni laptele şi pui vasul pe foc, amestecând până crema începe să se îngroaşe.
Torni crema în alt vas şi amesteci până se răceşte.
La sfârşit încorporezi untul frecat spumă. Dai la frigider 2-3 ore.
Pentru glazură, aşezi un vas pe foc şi torni frişca lichidă.
Adaugi ciocolata ruptă şi amesteci până când se topeşte.
O laşi la răcorit, împărţi crema în trei şi asamblezi tortul, deasupra fiind o felie de blat.
Torni peste el glazura de ciocolată albă şi decorezi după imaginaţie.
Tort cu rom, cacao si ciocolata
Pofta buna!