Tort cu rom, ciocolata si frisca
PrinteazaTort cu rom, ciocolata si frisca din: oua, faina, zahar, sare, ulei, esenta d vanilie, praf de copt, frisca lichida, margarina, zahăr pudră, crema de ciocolata, cacao, apă, esenţă de rom sau 1 lingură rom.
Ingrediente:
- 7 ouă
- 1 1/2 cană zahăr
- 1 1/2 cană faină
- praf de sare
- 7 linguri ulei
- 1 esenţă de vanilie
- 1/2 plic praf de copt
- 1 l frişcă lichidă
Pentru cremă:
- pachet margarina
- 150 g zahăr pudră
- 400 g cremă de ciocolată
- 1 eseută de rom
- 1 gălbenuş
- 2 linguri cacao
Pentru sirop:
- 200 ml apă
- 5-6 linguri zahăr
- 1 esenţă de rom sau 1 lingură rom
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile frecate cu uleiul şi cu esenţa de vanilie, pui făina cernută cu praful de copt şi amesteci uşor.
Torni aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi o introduci la cuptor pentru 40-45 de minute, la foc mic. Freci margarina moale cu zahărul pudră şi cacaua. Adaugi crema de ciocolată, gălbenuşul şi esenţa de rom.
Pui la fiert apa împreună cu zahărul până când acesta se dizolvă. Laşi la răcit, după care adaugi esenţa de rom sau romul.
Tai blatuj în trei, însiropezi fiecare parte şi pui un strat de cremă şi frişcă bătută între ele.
Ornezi cu frişcă şi cu fructe, după preferinţă.
Tort cu rom, ciocolata si frisca
Pofta buna!