Tort cu rom in trei culori
PrinteazaTort cu rom in trei culori din: oua, zahar tos, faina, rom, dulceata de caise, esenta vegetala, apa, unt, zahar vanilat, frisca.
Ingrediente blat:
- 7 ouă mari
- 150 g zahăr tos
- 140 g făină
- 200 ml rom
- dulceaţă de caise
- esenţă vegetală roşie şi verde
Ingrediente crema:
- 3 oua
- 3 linguri apa
- 50 g cacao
- 250g unt
- 200g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
Ingrediente ornat:
- 50 g frisca simpla
Mod de preparare Tort cu rom in trei culori:
Bati albusurile spuma tare, adaugi zahărul tos şi o lingură de rom şi baţi până se întăreşte spuma.
Apoi pui gălbenuşurile, baţi de 4-5 ori, pui făina şi amesteci uşor. Pui compoziţia în forma de tort, unsă şi tapetată cu făină.
Coci blatul, iar după ce s-a răcit, îl întorci cu baza în sus, îi tai un capac de 2 cm grosime şi îi scoţi miezul cu cuţitul, lăsând marginea şi baza de 2 cm grosime.
Miezul scos îl tai în cubuleţe, pe care le stropeşti cu rom.
Stropeşti şi marginile, baza şi capacul din interior: 1/3 din miez îl laşi galben, 1/3 îl colorezi în verde cu 3-4 picături de esenţă vegetală pusă într-o lingură cu apă, iar 1/3 îl colorezi cu esenţă roşie.
Capacul, marginea şi baza le ungi cu dulceaţă de caise.
Pregăteşti crema aşa: Fierbi toate ingredientele pe baie de abur până se îngroaşă. Când crema este rece, o amesteci cu untul frecat spumă.
Pui în blatul de tort cubuleţe verzi (nu le presezi), le ungi cu 1/2 cremă, apoi pui cubuleţe galbene, le ungi cu restul de cremă şi apoi cubuleţe roz.
Aşezi capacul deasupra şi laşi la frigider 2 ore la răcit. Ornezi cu frişcă. Poţi decora cu bomboane, ciocolată rasă sau alte ornamente.
Pofta buna!