Tort cu rom in trei culori

Printeaza

Tort cu rom in trei culori din: oua, zahar tos, faina, rom, dulceata de caise, esenta vegetala, apa, unt, zahar vanilat, frisca.

Ingrediente blat:

  • 7 ouă mari
  • 150 g zahăr tos
  • 140 g făină
  • 200 ml rom
  • dulceaţă de caise
  • esenţă vegetală roşie şi verde

 

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 3 linguri apa
  • 50 g cacao
  • 250g unt
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Ingrediente ornat:

  • 50 g frisca simpla

 

 

Mod de preparare Tort cu rom in trei culori:

Bati albusurile spuma tare, adaugi zahărul tos şi o lin­gură de rom şi baţi până se întăreşte spuma.

Apoi pui gălbenuşurile, baţi de 4-5 ori, pui făina şi amesteci uşor. Pui compoziţia în forma de tort, unsă şi tapetată cu făină.

Coci blatul, iar după ce s-a răcit, îl întorci cu baza în sus, îi tai un capac de 2 cm grosime şi îi scoţi miezul cu cuţitul, lăsând marginea şi baza de 2 cm grosime.

Miezul scos îl tai în cubuleţe, pe care le stropeşti cu rom.

Stropeşti şi margini­le, baza şi capacul din interi­or: 1/3 din miez îl laşi galben, 1/3 îl colorezi în verde cu 3-4 picături de esenţă vegetală pusă într-o lingură cu apă, iar 1/3 îl colorezi cu esenţă roşie.

Capacul, marginea şi baza le ungi cu dulceaţă de caise.

Pregăteşti crema aşa: Fierbi toate ingredientele pe baie de abur până se îngroaşă. Când crema este rece, o amesteci cu untul frecat spumă.

Pui în blatul de tort cubuleţe verzi (nu le presezi), le ungi cu 1/2 cremă, apoi pui cubuleţe galbene, le ungi cu restul de cremă şi apoi cubuleţe roz.

Aşezi capacul deasupra şi laşi la frigider 2 ore la răcit. Ornezi cu frişcă. Poţi decora cu bomboane, ciocolată rasă sau alte ornamente.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.