Tort rosu de capsuni cu frisca
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: fursecuri, cacao, unt, blat, gelatina, capsuni, branza de vaci, smantana, zahar, lamaie, frisca, suc de capsuni.
Ingrediente:
- 100 g fursecuri cu unt
- 1 lingură pudră de cacao
- 40 g unt topit
- 1 blat subţire (24 cm)
Ingredinete cremă:
- 10 g gelatină
- 300 g căpşuni
- 400g brânză de vaci
- 125 g smântână
- 4 linguri zahăr
- sucul şi coaja rasă de la o lămâie
- 250 ml frişcă
Ingrediente glazură:
- 1 plic Tort Gelee
- 250 ml suc de căpşuni
Mod de preparare:
Fursecurile se introduc într-o pungă de plastic şi se zdrobesc cu vergeaua de lemn. Apoi se înglobează în unt, împreună cu pudra de cacao. Compoziţia se repartizează pe fundul unei forme de tort (0 24 cm); deasupra se aşază blatul cumpărat. Forma se introduce la frigider pentru cca. 30 min.
Gelatina se înmoaie în apă rece. Se spală, curăţă, se taie bucăţi şi se pasează căpşunile.
Se amestecă piureul de căpşuni cu brânză de vaci, smântână, zahăr, suc şi coajă de lămâie.
Gelatina se dizolvă la foc moale şi se înglobează în fir subţire în crema de brânză şi căpşuni. Se introduce în frigider timp de 30 min. Când crema începe să se întărească, se bate frişca şi se înglobează.
Crema de căpşuni se repartizează pe blatul de cumpărat şi se nivelează. Tortul se dă la rece 3 ore.
Se prepară o glazură de gelatină din praful Tort Gelee şi sucul de căpşuni. Se amestecă până se răcoreşte puţin, dar nu se lasă să se întărească. Se toarnă cu grijă deasupra stratului de cremă şi se introduce în frigider încă 2 ore. Se scoate tortul din formă şi se serveşte cu căpşuni.
Pofta buna!