Tort Salzburg cu cafea
PrinteazaTort Salzburg cu cafea din: faina, praf de copt, migdale tocate, zahar, sare, zahar vanilinat, cuisoare, oua, lapte, cafea, lichior de cafea, praf intaritor de frisca, zahar pudra, frisca si drajeuri de ciocolata.
Blat:
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 g migdale tocate
- 150 g zahăr
- 1 praf sare
- 1 plic zahăr vanilinat
- 3 vârfuri de cuţit cuişoare măcinate
- 4 ouă
- 100 ml lapte
Insiropat, cremă şi ornat:
- 50 ml cafea tare rece
- 5 linguri lichior de cafea
- 2 plicuri praf întăritor de frişcă
- 1 plic zahăr vanilinat
- 2 linguri zahăr pudră
- 400 g frişcă
- 50 g drajeuri de ciocolată în formă de boabe de cafea
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu praful de copt, migdalele, zahărul, sarea, zahărul vanilinat şi cuişoarele măcinate. Forma se unge cu unt şi se pudrează cu pesmet. Cuptorul se încinge la 180 °C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu lapte şi se înglobează treptat în amestecul de făină, urmate de albuşurile bătute spumă cu sarea.
Aluatul se toarnă în formă; se nivelează şi se coace la mijlocul cuptorului fierbinte, 1 oră. Se lasă să se odihnească 10 minute în formă; se răstoarnă pe un grătar şi se lasă să se răcească. Se amestecă lichiorul şi cafeaua şi se însiropează blatul, după ce a fost înţepat în mai multe locuri cu o furculiţă.
Se amestecă zahărul vanilinat cu praful întăritor de frişcă şi zahărul pudră cernut. Se bate frişca, încorporând treptat amestecul cu zahăr. Prăjitura se îmbracă în jumătate din cantitatea de frişcă.
Restul de frişcă se aşază într-un şpriţ cu forma de stea. Se şpriţează pe tort un model de grătar şi se punctează cu rozete mici circumferinţa tortului; iar punctele în care se încrucişează liniile grătarului se ornează cu drajeuri. Se dă la frigider până în momentul servirii.
Tort Salzburg cu cafea
Pofta buna!