Tort cu blat de sampanie din: oua, zahar, vanilie, ulei, sampanie, faina, praf de copt, mascarpone, zahar pudra, vanilie, frisca, cacao. Ingrediente: 4 ouă 150g zahăr o linguriţă esenţă de vanilie 150 ml ulei 170 ml şampanie 300 g făină o lingură praf de copt 250 g mascarpone 3 linguri zahăr pudră o fiolă esenţă […]
Tort cu sampanie – reteta gustoasa
PrinteazaTort cu sampanie din: oua, zahar vanilat, zahar, faina, praf de copt, unt, gelatina, oua, lamaie, sampanie, frisca, cirese confiate, ciocolata.
Pentru blat:
- 5 ouă
- 2 plicuri cu zahăr vanilat
- 150 g zahăr
- 175 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă cu unt
Pentru crema:
- 15 g gelatină
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 1 lămâie
- 400 ml şampanie
- 300 ml frişcă
Pentru decor:
- 150 g cireşe confiate
- 200 g ciocolată
Mod de preparare:
Bate bine ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă un praf de sare şi 5 linguri cu apă fierbinte.
Presară apoi făina şi praful de copt. Toarnă compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minute.
Bate gălbenuşurile la bain-marie împreună cu zahărul, şampania şi zeama de lămâie.
Toarnă frişca şi gelatina dizolvată conform instrucţiunilor de pe plic.
După ce s-a copt şi răcit blatul, taie-l în două. între cele 2 blaturi întinde jumătate din crema de şampanie.
Imbracă tortul cu restul de cremă şi rade ciocolata deasupra.
Decorează cu cireşe confiate şi puţină gelatină dizolvată în sucul obţinut de la cele 3 portocale.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tort cu blat de sampanie
Pofta buna!