Tort sarat cu somon, branza si masline
PrinteazaTort sarat cu somon, branza si masline din: clatita, crema de branza, crema de unt, somon, marar, patrunjel, ceapa verde, nuci, masline, oua, rosii, patrunjel.
- 1 clătită sărată
- 600g cremă de brânză
- 400g cremă de unt cu smântână
- 150 g somon
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- 50 g nuci zdrobite
- 100 g măsline feliate
- 5-6 roşii uscate, tăiate
- 2 ouă fierte, feliate
Pentru decor:
- pătrunjel tocat
- nuci zdrobite
Mod de preparare:
Amesteci crema de brânză cu crema de unt cu smântână până la omogenizare şi împărţi în 2 cantităţi egale. Aşezi o clătită sărată într-o formă de tort cu pereţi detaşabili.
Adaugi jumătate din crema de brânză şi o nivelezi. Presari ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul tăiate fin. Aşezi din loc în loc bucăţile de somon, presari nucile, măslinele, roşiile uscate si feliile de ouă.
Torni restul de cremă şi o nivelezi. Dai la frigider 2 ore, detaşezi pereţii şi decorezvdupă imaginaţie* cu pătrunjel tocat şi nuci zdrobite.
Pofta buna!