Tort sarat
PrinteazaTort sarat din: unt, faina, oua, apa, sare, praz, ceapa, conopida, ciuperci, oua, branza telemea, oregano, cimbru.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 200 g făină
- 1 ou
- puţină apă şi un praf de sare.
Pentru umplutură:
- 2 bucăţi praz
- 2 cepe
- 1 conopidă mai mică
- 1/2 kg ciuperci
- 2 ouă
- 200 g brânză telemea sau/şi caşcaval
- oregano
- cimbru
Mod de preparare:
Din toate ingredientele pentru aluat faci o foaie pe care o pui apoi la frigider până prepari umplutura.
Inăbuşi toate legumele cu puţină apă, ulei şi un praf de sare, pentru că brânza va fi sărată.
După ce s-au răcit legumele, adaugii ouăle, brânza şi condimentele, întinzi aluatul, îl aşezi în formă, apoi pui umplutura şi acoperi cu marginile aluatului, încălzeşti cuptorul şii dai tortul la copt la foc mijlociu.
Tort sarat
Pofta buna!