Tort sarat

Printeaza

Tort sarat din: unt, faina, oua, apa, sare, praz, ceapa, conopida, ciuperci, oua, branza telemea, oregano, cimbru.

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 200 g făină
  • 1 ou
  • puţină apă şi un praf de sare.

Pentru umplutură:

  • 2 bucăţi praz
  • 2 cepe
  • 1 conopidă mai mică
  • 1/2 kg ciuperci
  • 2 ouă
  • 200 g brânză telemea sau/şi caşcaval
  • oregano
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Din toate ingredientele pentru aluat faci o foaie pe care o pui apoi la frigider până prepari umplutura.

Inăbuşi toate legumele cu pu­ţină apă, ulei şi un praf de sare, pentru că brân­za va fi sărată.

După ce s-au ră­cit legumele, adaugii ouăle, brânza şi condimentele, întinzi aluatul, îl aşezi în formă, apoi pui umplutura şi acoperi cu marginile aluatului, încălzeşti cuptorul şii dai tortul la copt la foc mijlociu.

 

Tort sarat

Tort_sarat

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.