Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]
Tort-sarlota cu stafide si ciocolata amaruie
PrinteazaTort-sarlota cu stafide si ciocolata amaruie din: stafide, nuci, ciocolată amăruie, frisca, unt, cacao, zahar, apa, lapte, făină, zahăr pudră, oua.
- câte 100 g stafide, nuci şi ciocolată amăruie
- 150 g frişcă
- 2 linguri unt pentru uns
Pentru crema 1:
- 100 g cacao
- 100 g zahăr
- 150 ml apă
Pentru crema 2:
- 1/2 l lapte
- 3 linguri făină
- 100 g zahăr
Pentru crema 3:
- 400 g unt
- 2 linguri zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Cu 2-3 ore înainte de preparare, înmoi stafidele în rom diluat cu apă călduţă. Coci puţin nucile şi le toci cu cuţitul. Dai ciocolata pe răzătoarea mare.
Amesteci toate ingredientele pentru crema 1 într-o cratiţă pe care o pui pe foc mediu, să fiarbă până se topeşte zahărul.
Pentru crema 2, amesteci de asemenea ingredientele, le fierbi şi le laşi să se răcească. Pentru crema 3, freci untul spumă cu zahărul şi cu gălbenuşurile.
Amesteci cele trei creme reci cu stafidele scurse, nucile şi ciocolata. Torni compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie şi unsă cu unt. Laşi forma în congelator timp de 2 ore, apoi scoţi tortul şi îl decorezi cu frişcă.
Tort-sarlota cu stafide si ciocolata amaruie
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan
Pofta buna!