Tort sarlota
PrinteazaO reteta savuroasa de Tort sarlota din: galbenusuri, lapte, zahar, rom, gelatina, zahar vanilat, cacao, frisca si piersici.
- 4 galbenusuri
- 200 ml lapte
- 200 g zahar
- 3 linguri rom
- 50 g gelatina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura cacao
- 200 ml frisca lichida
pentru decor:
- 200 ml frisca lichida
- 200 g piersici (sau orice fructe dorecti)
Mod de preparare:
Inmoi gelatina in 100 ml apa rece. Freci galbenusurile cu zaharul, torni laptele si le pui la fiert pe baie de aburi, amestecând continuu până se îngroaşă crema. Stingi focul şi încorporezi gelatina, romul şi zahărul vanilat. Apoi repartizezi crenna în 2 vase. într-o parte de cremă adaugi cacao şi omogenizezi.
Răceşti crema, introducând vasele în apă rece, apoi adaugi în fiecare cremă câte 1/2 din cantitatea de frişcă bătută. într-o formă uşor umezită torni în straturi, alternativ, cele 2 creme. Dai tortul la rece pentru circa 2 ore, apoi îl răstorn i pe un platou şi îl decorezi cu frişca bătută şi cu felii de friucte.
Tort sarlota
Poftă bună!