Tort simplu de biscuiti

Printeaza

Tort simplu de biscuiti din: unt, biscuiti populari, cacao, esenta de rom, zahar, nuci, lapte, faina.

Ingrediente:

  • un pachet unt
  • 500 g biscuiţi populari
  • 5 linguri cacao
  • esenţă de rom
  • 100 g zahăr
  • 100 g nuci măcinate
  • 500 ml lapte
  • făină

 

Mod de preparare Tort simplu de biscuiti:

Biscuiţii se înmoaie, unul câte unul, în lapte şi se pun pe o farfurie să se scurgă.

Intr-o crăticioară, a foc mic, se face un amestec din lapte cu zahăr, în care se adaugă puţină făină, se amestecă bine şi se pun apoi esenţa de rom, cacaua şi nucile măcinate.

Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcit, apoi se adaugă pachetul de unt ţinut la temperatura camerei. Se amestecă bine cu untul şi se obţine o cremă destul de groasă, care se dă la răcit.

Biscuiţii scurşi se aşază unul lângă altul, lipiţi între ei cu crerră de cacao şi se pun pe verticală, pe o tavă mai lungă, pentru a forma un tort.

Tortul, astfel format, se pune la frigider şi se serveşte rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.