Tort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos. Ingrediente pentru blat: 100 g nuci 100 g curmale fără sâmburi 1 lingură cacao alcalizată Ingrediente pentru crema de smochine şi goji: 500 g smochine proaspete 50 g fructe goji 100 g caju 3 linguri unt […]
Tort cu smochine si ciocolata
PrinteazaTort cu smochine si ciocolata din: blat de tort cu cacao, frisca, smochine, zahar, apa, esenta de vanilie si ciocolata.
- 1 blat de tort cu cacao
- 500 ml frişcă lichidă
- 200 g smochine
Pentru sirop:
- 150 g zahăr
- 75 ml apă
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor:
- 100 g ciocolată
- 200 ml friscă
Mod de preparare:
Tai blatul în 3 foi. Fierbi ingredientele pentru sirop. Baţi frişca pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider pentru 3 ore.
Păstrezi câteva smochine şi câteva linguri de frişcă pentru decor. Tai în cubuleţe restul de smochine şi le încorporezi delicat în frişca rămasă.
Pe un platou, pui o felie de blat, o însiropezi, o ungi cu 1/2 din cremă şi continui la fel şi cu celelalte felii de blat, terminând cu blat.
Pentru glazură, topeşti ciocolata în frişca lichidă şi, când amestecul s-a mai răcit, o întinzi pe blat.
Păstrezi tortul în frigider pentru o jumătate de oră, iar când glazura s-a întărit, îmbraci marginile tortului în frişcă şi îl decorezi cu smochinele şi frişca rămasă.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Tort cu mascarpone si smochine
Tort cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare, galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt, gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3 galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale […]