Tort cu smochine si frisca din: blat de tort cu cacao, frisca, smochine, zahar, apa, esenta de vanilie si ciocolata.
Ingrediente:
1 blat de tort cu cacao
500 ml frişcă lichidă
200 g smochine
Pentru sirop
150 g zahăr
75 ml apă
1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru decor
100 g ciocolată
200 ml friscă
Mod de preparare:
Tai blatul în 3 foi. Fierbi ingredientele pentru sirop. Baţi frişca pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider pentru 3 ore. Păstrezi câteva smochine
şi câteva linguri de frişcă pentru decor. Tai în cubuleţe restul de smochine şi le încorporezi delicat în frişca rămasă.
Pe un platou, pui o felie de blat, o însiropezi, o ungi cu 1/2 din cremă şi continui la fel şi cu celelalte felii de blat, terminând cu blat.
Pentru glazură, topeşti ciocolata în frişca lichidă şi, când amestecul s-a mai răcit, o întinzi pe blat.
Păstrezi tortul în frigider pentru o jumătate de oră, iar când glazura s-a întărit, îmbraci marginile tortului în frişcă şi îl decorezi cu smochinele şi frişca rămasă, după imaginaţie.
Tort cu smochine, goji si caju din: nuci, curmale fără sâmburi, cacao alcalizată, mochine proaspete, fructe goji, caju, unt de cacao, sirop de agave, nucă de cocos. Ingrediente pentru blat: 100 g nuci 100 g curmale fără sâmburi 1 lingură cacao alcalizată Ingrediente pentru crema de smochine şi goji: 500 g smochine proaspete 50 g fructe goji 100 g caju 3 linguri unt […]
Tort cu mascarpone si smochine din: faina, zahar, ou, unt, sare, galbenusuri, lichior de portocale, suc de portocale, mascarpone, iaurt, gelatina, smochine si gem de caise. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 ou 125 g unt 1 priza sare pentru umplutura: 3 galbenusuri 80 g zahar 2-3 linguri lichior de portocale […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.