Tort spaniol de migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: martipan, unt, sofran, vin rosu, oua, zahar, faina, amidon, migdale, gelatina, rodii, suc de lamaie, fulgi de migdale, zahar pudra.
Ingrediente blat:
- 125 g compoziţie de marţipan
- 200 g unt
- şofran
- 2 linguri vin roşu
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 70 g făină
- 30 g amidon
- 100 g migdale tocate
Ingrediente cremă şi decor:
- 4 foi gelatină
- 2 rodii
- 50 ml suc de lămâie
- 50 g zahăr
- fulgi de migdale prăjiţi
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se mărunţeşte marţipanul şi se omogenizează în unt. Şofranul se dizolvă în vin. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 75 g de zahăr. Se înglobează compoziţia de unt şi cea de şofran.
Albuşul se bate cu 75 g zahăr şi se înglobează făina amestecată cu amidon şi migdale. Se coace într-o formă unsă 50-60 min. Se lasă să se răcorească.
Se stoarce o rodie şi sucul se completează cu suc de lămâie şi apă până la 300 ml. Se adaugă zahărul şi gelatina dizolvată. Se înglobează sâmburii de la cealaltă rodie. Se dă la rece.
Blatul se taie pe 2 nivele. Când sucul începe să se întărească se umple blatul; se dă la rece 3 ore. Se presară migdale şi zahăr pudră.
Pofta buna!
Arata foarte bine tortul 😉